Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Το Συμβούλιο Επικρατείας βάζει τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας της εκάστοτε εξουσίας

Μοιραστείτε το

ΣΤΗΝ ιστορική της διαδρομή, η Δεξιά, είχε ανάγει σε στρατηγική επιλογή τις καθεστωτικές πρακτικές. Κυβερνούσε πάντα με το χωροφύλακα και τον εφοριακό.

ΟΠΟΙΟΙ επιχειρηματίες ήταν ανεπιθύμητοι και δεν είχαν σχέση με το σύστημα καταστρέφονταν στην κυριολεξία, μετά από στημένους ελέγχους εφοριακών και από την επιβολή οικονομικής ασφυξίας, από το ελεγχόμενο ολοκληρωτικά τραπεζικό σύστημα.

ΑΚΟΜΑ και μετά τη μεταπολίτευση ο Κ. Καραμανλής, χρησιμοποίησε τις ίδιες μεθόδους. Για να εκδικηθεί τον Ανδρεάδη που του είχε πετάξει τα πράγματα έξω από το σπίτι της Καρνεάδου, ο Κ. Καραμανλής του έστειλε την εφορία και μέσα σε δέκα μέρες του πήρε τις τράπεζες, τα ναυπηγεία και μια σειρά άλλων επιχειρήσεων.

ΜΕ την καθεστωτική αυτή πρακτική έστειλε το μήνυμα σε όλους τους επιχειρηματίες, ότι το γκουβέρνο κάνει ό,τι θέλει και καταστρέψει όποιον θέλει όσο ισχυρός και αν είναι.

ΤΗΝ ίδια συνταγή ακολούθησε και ο Ανδρέας Παπανδρέου απέναντι σε επιχειρηματίες που θεωρούσε εχθρικούς απέναντι στο σύστημα. Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή, είναι η περίπτωση με την ΑΓΕΤ Ηρακλής, οι ιδιοκτήτες της οποίας αναγκάστηκαν να φύγουν νύχτα από την Ελλάδα.

ΓΙΑ δεκαετίες ολόκληρες επιχειρηματίες και πολίτες βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας από τις ιδιότυπες πολιτικές μαφίες και από διάφορους εκβιαστές που κατείχαν νευραλγικές θέσεις σε εφορίες και το ΣΔΟΕ.

Η ΕΞΟΥΣΙΑ έκανε επίδειξη ισχύος, χρησιμοποιώντας τα κομματόσκυλα που είχε τοποθετήσει σε εφορίες και το ΣΔΟΕ και κάποιοι πλούτιζαν παίρνοντας μίζες από επιχειρηματίες και απλούς πολίτες για να τους παρέχουν προστασία.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η κοινωνία ήταν υποταγμένη σε ένα παρακρατικό σύστημα, το οποίο έθετε επιχειρηματίες και απλούς πολίτες σε κατάσταση ομηρίας.

ΑΥΤΗ η φαύλη κατάσταση που παραπέμπει σε χώρες τύπου Κολομβίας, τέλειωσε οριστικά και αμετάκλητα με την ιστορική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ Δικαστήριο βάζει οριστικό τέλος στις κρατικές και παρακρατικές συμμορίες και σε ένα ολόκληρο σύστημα που πλούτιζε από τους εκβιασμούς.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιχειρηματίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τις πρακτικές της κομματικής μαφίας που έλεγχε το ΣΔΟΕ και τις εφορίες.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε κλείσιμο γιατί οι ιδιοκτήτες τους δεν λάδωσαν κυβερνητικούς αξιωματούχους και επίορκους υπαλλήλους.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ είναι οι καταθέσεις στο εξωτερικό των ανθρώπων του συστήματος που έστηναν τα κόλπα στις νευραλγικές αυτές υπηρεσίες. Γέμισε η Ελλάδα με βίλες των μεσαζόντων και των επίορκων εφοριακών.

ΤΩΡΑ, επιτέλους, η Δικαιοσύνη αποφάσισε ομόφωνα να εφαρμόσει το Σύνταγμα και να επιβάλλει τη νομιμότητα. Το κράτος δεν μπορεί να δημιουργεί πλέον συνθήκες ομηρίας για τον μισό πληθυσμό.

ΟΙ ελεγκτικοί μηχανισμοί οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις σε εύλογο χρόνο για να σταματήσει επιτέλους αυτό το αλισβερίσι. Αν το κράτος είναι ανίκανο να κάνει ελέγχους και να μαζέψει φόρους, τότε η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που κυβερνούν και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να κρατάει ομήρους για μια ολόκληρη ζωή, επιχειρηματίες και πολίτες. Γιατί, ευτυχώς, στην Ελλάδα υπάρχει Δικαιοσύνη και αυτό το απέδειξαν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την ομόφωνη απόφασή τους που βάζει τέλος στο φαύλο καθεστώς και στην ασυδοσία της εκάστοτε εξουσίας.

«Κ»

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.