Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Ο γρίφος του Grexit

Ως γνωστόν, το πραγματικό ΑΕΠ αποτελεί το σημαντικότερο μακροοικονομικά δείκτη και ο ρυθμός μεταβολής του απεικονίζει τις ετήσιες αναπτυξιακές επιδόσεις της οικονομίας μιας χώρας.

Το Λίφτινγκ του Δημοσίου Χρέους

Με πρOσφατη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά, ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, για το ποινικό αδίκημα της κατάσυκοφάντησης και δυσφήμισης του διευθυντικού στελέχους της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαου Στρόμπλου.

Δεν μας αξίζουν ανδρείκελα και αριβίστες πολιτικοί

Σε Εθνικές εορτές σαν την 25η Μαρτίου του 1821, σύμπασας ο ελληνισμός αισθάνεται υπερηφάνεια, ψυχική ανάταση και εθνικοπατριωτική διέγερση. Οι μέρες των εθνικών επαιτειών φέρνουν στις θύμησες τις χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Απευκταία η επιστροφή στον προστατευτισμό

Προς το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και κατά την περίοδο 1-22 Ιουλίου του 1944, οι εκπρόσωποι 44 χωρών συναντήθηκαν στην πόλη Bretton Woods της κοινοπολιτείας New Hampshire των ΗΠΑ, για να συναποφασίσουν τους κανόνες λειτουργίας του Διεθνούς Νομισματικού Συστήματος (International Monetary System).

Το αχρείο κομματικό σύστημα εξουσίας εκτρέφει τους Σώρρες

Η καταδικη του διαβόητου «κροίσου» Αρτέμη Σώρρα σε οκταετή φυλάκιση άνευ αναστολής από το δικαστήριο Πατρών, φέρνει στην επιφάνεια τις ενδογενείς παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας και τις νοσηρές αγκυλώσεις του εγχώριου κομματικού-πολιτικού συστήματος εξουσίας.

Σε ελεύθερη πτώση ΑΕΠ, επενδύσεις και τραπεζικές καταθέσεις

Στο άρθρο της 15ης Μαρτίου 2017, σχολιάσαμε την ανεδαφικότητα και την ψευδαίσθηση των κυβερνητικών στόχων ως προς τις αναπτυξιακές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας κατά τη μνημονιακή περίοδο 2017-2021.

Βαθιές οι ρίζες μεταξύ Ελληνισμού και Χριστιανισμού

Η αντιπαλότητα μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης ως προς τη μέθοδο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία, έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις ιδίως μετά την απομάκρυνση του κυρίου Νικολάου Φίλη από το πόστο του υπουργού Παιδείας.

Τα μνημόνια μας πήγαν πίσω 40 χρόνια

Στο χθεσινό μας άρθρο, με την παράθεση των εθνικολογιστικών στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), δείξαμε ότι την περίοδο 2008-2016, η αθροιστική συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της χώρας ανήλθε σε -29,6%.

Subscribe to Γιώργος Βάμβουκας