Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει η Apple to 2019

Το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει η Apple to 2019

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Γι’ αυτό και πέφτουν στο κενό οι προσπάθειες της Apple να κατευνάσει την έντονη φημολογία ότι εργάζεται μυστικά αλλά εντατικά προκειμένου να κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητό με το σύμβολό της έως το 2019 ή το 2020.

Οι πρώτες… διαρροές πληροφοριών ήρθαν τον Φεβρουάριο, με τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης να εμφανίζουν «αποκλειστικές πληροφορίες» που η ίδια η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Φημολογείται ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης αυτοκινήτου με την κωδική ονομασία «Τιτάν» πήρε το πράσινο φως για να τριπλασιάσει το προσωπικό του από τα 600 στα 1.800 άτομα.

Σε πρώτη φάση το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple μάλλον θα απαιτεί την παρουσία του οδηγού, αλλά ο τελικός στόχος μάλλον είναι ένα όχημα που μελλοντικά θα κινείται πλήρως αυτόνομα.

Ορισμένοι αναλυτές πάντως θεωρούν υπεραισιόδοξο τον στόχο της Apple να έχει έτοιμο το αυτοκίνητό της έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, ενώ δεν αποκλείουν η εταιρεία τελικά να καταφύγει σε συνεργασία με κάποια παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Apple έχει ήδη προσελκύσει εξειδικευμένα στελέχη από άλλες εταιρείες, όπως από την αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και από τη γερμανική Volkswagen.