Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κινέζικο υβριδικό supercar άνω των 1.000 ίππων! (Εικόνες)

Κινέζικο υβριδικό supercar άνω των 1.000 ίππων! (Εικόνες)

Στην αντεπίθεση περνά η Κίνα μέσω της Techrules που θα έχει την ευκαιρία να "συστηθεί" στο ευρωπαϊκό κοινό έχει στη Γενεύη.

Η Techrules αναπτύσσει τεχνολογία ηλεκτροκίνησης με φόρτιση από τουρμπίνα, την οποία ονομάζει TREV. Την παρουσίασε πάνω σε δύο πρωτότυπα supercar, τα ΑΤ96 και GT96.

Η τεχνολογία TREV έχει ως στόχο την αύξηση της αυτονομίας, η οποία μπορεί θεωρητικά να φθάσει τα 2.000 km! Με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας το κινέζικο supercar θα μπορεί να διανύσει 150 km. Μία μικρο-τουρμπίνα που περιστρέφεται στις 96.000 rpm παράγει 49 PS, με το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος να χρησιμοποιείται για τη φόρτιση των μπαταριών λιθίου οξειδίου-μαγνησίου. Αυτές με τη σειρά τους δίνουν ενέργεια στα 6 ηλεκτρικά μοτέρ που δίνουν κίνηση (ένα σε κάθε μπροστινό τροχό και από δύο σε κάθε έναν οπίσθιο).

Η Techrules δεν έδωσε πληροφορίες για κινητήρα εσωτερικής καύσης, ανακοίνωσε πάντως συνδυαστική ισχύ 1.044 PS, επιτάχυνση 0-100 σε 2,5 sec και τελική ταχύτητα περιοριζόμενη στα 350 km/h! H θεωρητική αυτονομία μπορεί να ξεπεράσει τα 2.000 km, ενώ σε καθεστώς λειτουργίας plug-in η κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 0,18 lt/100 km!