Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

EMA : Ασφαλής η χορήγηση αναμνηστικής δόσης με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανακοίνωσε ότι τα διαθέσιμα στοιχεία υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη δόση.

Ο EMA ξεκίνησε διαδικασία ταχείας αξιολόγησης του εμβολίου της Valneva

Άλλο ένα εμβόλιο είναι πολύ πιθανό να μπει στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ο λόγος για το εμβόλιο της Valneva, για το οποίο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά την κυλιόμενη αξιολόγηση.

Νέα σοβαρή παρενέργεια του εμβολίου Johnson & Johnson

Δίχως να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα κάποια αιτιακή σχέση, ωστόσο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/11) ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό είναι πιθανό να συνδέεται με έναν σπάνιο τύπο φλεγμονής στη σπονδυλική στήλη.

Ο EMA αξιολογεί πληροφορίες για την εμφάνιση του συνδρόμου Guillain-Barré μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Πληροφορίες για την εμφάνιση του συνδρόμου Guillain-Barré μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca αξιολογεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα που προκαλεί παράλυση και μούδιασμα συνήθως στα χέρια και τα πόδια. 

Καταγγελία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων: "Δεχόμαστε" κυβερνοεπίθεση

Στόχος κυβερνοεπίθεσης καταγγέλλει ότι έπεσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, μεταδίδει το AFP. 

Η κυβερνοεπίθεση έρχεται μία ημέρα αφότου ο ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι θα λάβει απόφαση για την έγκριση του εμβολίου των εταιρειών Pfizer και BioNTech για τον κορωνοϊό στις 29 Δεκεμβρίου.

Κορωνοϊός: Δεν αποκλείονται προβλήματα έλλειψης φαρμάκων αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός

«Δεν μπορούν να αποκλεισθούν» προβλήματα έλλειψης ή προμήθειας φαρμάκων στο μέτρο που θα εξαπλωθεί η επιδημία του κορωνοϊού.

Αυτό ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων διευκρίνισε ωστόσο ότι, σε αυτό το στάδιο, δεν έχει διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα.

Subscribe to Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων