Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα μέλη της Ν.Δ. να συναποφασίζουν για τα ψηφοδέλτια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα μέλη της Ν.Δ. να συναποφασίζουν για τα ψηφοδέλτια

Η προστασία των αδύναμων πρέπει να είναι προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο, εν όψει των εκλογών για την προεδρία της Ν.Δ.

Παράλληλα, πρότεινε τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συναποφασίζουν για την επιλογή των βουλευτών στα ψηφοδέλτια, ενώ έκανε λόγο και για θεσμοθέτηση θητείας για τον πρόεδρο του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους, καθώς όπως εξήγησε, η Νέα Δημοκρατία έχασε μέσα σε λίγα χρόνια από το 50% της εκλογικής της δύναμης.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε πρώτο βήμα την ανανέωση στο κόμμα και δεύτερο βήμα την ανάπτυξη.

Όπως παρατήρησε, εργαζόμενοι και εργοδότες κερδίζουν μαζί όταν η οικονομία αναπτύσσεται, ενώ τόνισε ότι ανάπτυξη σημαίνει χαμηλή φορολογία, ρευστότητα και ανοιχτές τράπεζες.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η γραφειοκρατία ταλαιπωρεί κυρίως τον μικρό επιχειρηματία, ενώ την ανάπτυξη στην Ελλάδα, όπως είπε, θα μπορούσε να τη φέρει η νέα γενιά.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Ν.Δ. σημείωσε ότι θέλει να εκφράσει τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και της σκληρής δουλειάς και στάθηκε στην αξία της ελευθερίας, η οποία, εξήγησε, σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η αριστεία στην Παιδεία πρέπει να αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής κάθε μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης και χαρακτήρισε «κλειδί» για την Ελλάδα την αξιοπιστία στο εσωτερικό και το εξωτερικό. «Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μεταξύ πολιτών και πολιτικών», διευκρίνισε ο πρώην υπουργός.