Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τσίπρας: Στις προτεραιότητες μας τα μισθολογικά των στρατιωτικών

Τσίπρας: Στις προτεραιότητες μας τα μισθολογικά των στρατιωτικών

Στην Αλεξανδρούπολη και στο πεδίο ασκήσεων της περιοχής όπου και διεξήχθη η στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων 2015» βρέθηκε ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του από την ακρίβεια της εκτέλεσης των ασκήσεων των επαγγελματικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και τα ανάλογα… μηνύματα, για τις μισθολογικές απολαβές των στρατιωτικών.

Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δοκιμασία που περνούν λόγω της οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «τα εξοπλιστικά αποτέλεσαν στο παρελθόν εκτροφείο σκανδάλων». Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός θεμάτων όπως είναι τα μισθολογικά, και θέματα βαθμολογικής εξέλιξης, διαβίωσης των στελεχών μέχρι τα εξοπλιστικά, τη διαφάνεια, την αμυντική βιομηχανία.

«Έχω εγώ και ο υπουργός την απόλυτη συναίσθηση των προβλημάτων» δήλωσε και επικαλέστηκε ότι οι πρώτες αποφάσεις ήταν η άμεση χορήγηση των εκτός έδρας για τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.

«Προχωράμε άμεσα και στο επίδομα Παραμεθορίου. Δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του συμβουλίου της Επικρατείας. Ξέρετε τις δυσκολίες» είπε και διαβεβαίωσε ότι είναι στις προτεραιότητές της κυβέρνησης στο ορατό μέλλον. Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους επισήμανε ότι «βρισκόμαστε στο μέσο ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης, με την κατάσταση στην Ουκρανία, στην Συρία και στην Λιβύη να δείχνουν το μέγεθος των σύνθετων προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα».