Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Άδωνις Γεωργιάδης: Θέλω να είμαστε αγαπημένοι και την επόμενη ημέρα

Άδωνις Γεωργιάδης: Θέλω να είμαστε αγαπημένοι και την επόμενη ημέρα

«Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε τη Νέα Δημοκρατία, όχι να τη μικρύνουμε. Με αυτή τη φιλοδοξία μπαίνουμε σε αυτή την κούρσα», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εγώ δεσμεύομαι, με όλη την ένταση των ιδεών μου, ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, εγώ θα το σεβαστώ απολύτως, και εάν δεν είμαι εγώ αρχηγός, θα υπηρετήσω τον όποιον αρχηγό επιλέξουν οι νεοδημοκράτες, με πίστη και αφοσίωση και χωρίς καμία γκρίνια», σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM

«Δεν χαρακτηρίζει ο αρχηγός την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας οτι «η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας είναι σταθερή, είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα. Αυτό δεν αλλάζει. Αλίμονο, εάν ο αρχηγός μπορεί να αλλάζει την ιδεολογία της ΝΔ. Η ιδεολογία της ΝΔ είναι γνωστή, δεν αμφισβητείται και είναι αποδεκτή απ' όλους μας».

«Το μόνο που μπορεί να αλλάξει ο αρχηγός είναι το ύφος, την μαχητικότητα, τον τρόπο διεκδικήσεως των ιδεών στην κοινωνία», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι στην πραγματικότητα υποψήφιος πρωθυπουργός», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και σημείωσε ότι ο ίδιος κατά τη διάρκεια της κούρσας για την ηγεσία του κόμματος, εκτός από το όραμά του για τη Νέα Δημοκρατία, θα παρουσιάσει και το όραμά του για την Ελλάδα.

«(Όραμα) για τη Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, που θα επιτρέψει να σπάσουμε το κατεστημένο, το εσωκομματικό και την ιδέα ότι το κόμμα είναι κλειστό, για την Ελλάδα ένα όραμα μεταρρυθμιστικό, πολύ πέραν του μνημονίου. Δεν μπορεί το όραμά μας για την Ελλάδα να εκφράζεται μόνο από την τρόικα, από τους ξένους.» σημείωσε ο πρώην υπουργός.

«Πιστεύω, ότι αυτή τη στιγμή, καλό είναι οι βουλευτές να μην εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία. Επειδή ο μείζων στόχος είναι η ενότητα, εάν εμπλακεί η κοινοβουλευτική ομάδα σε αυτή τη διαδικασία, όποιος και να κερδίσει αύριο θα έχουν δημιουργηθεί πληγές. Εγώ θέλω να είμαστε αγαπημένοι και την επόμενη μέρα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη στάση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αυτή την περίοδο.

Σχετικά με τον Μάκη Βορίδη σημείωσε:

«Ο κ. Βορίδης έχει κάνει την επιλογή του. Είναι μακριά από αυτή τη δική μου προσπάθεια. Δεν το λέω έτσι με αιχμή. Είναι δική μου επιλογή να κριθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, κανένας άλλος»

«Πιστεύω ότι αν εγώ τα καταφέρω, το μήνυμα που θα έχει δοθεί στην κοινωνία είναι, ότι εφόσον τα κατάφερε ο 'Αδωνις, που είναι ένας από μας, μπορεί να ονειρεύεται να το κάνει ο καθένας από εμάς, δεύτερον, ότι μπορεί να εκφράσω καλύτερα από κάθε άλλον το αίτημα της κοινωνίας για μια διαφορετική Νέα Δημοκρατία, πέρα από μηχανισμούς, τζάκια και βαρονίες και πιστεύω ότι επειδή έχω αποδείξει από τις υπουργικές μου θητείες ότι είμαι αποτελεσματικός, αυτά που σας λέω θα τα κάνω, θα τα κάνω πράξη», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι κατάγεται από τη Μακεδονία και απευθυνόμενος προς τους Μακεδόνες σημείωσε ότι «εάν ψηφιστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης θα ψηφιστεί ένας Μακεδόνας», ενώ υπογράμμισε ότι τη Δευτέρα ξεκινά την επίσημη περιοδεία του από τις Σκουριές και τη Χαλκιδική.

«Για τις Σκουριές ο συμβολισμός είναι πάρα πολύ σαφής. Εγώ τάσσομαι ξεκάθαρα υπέρ των επενδύσεων, υπέρ των θέσεων εργασίας, υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, δεν θα με φοβίσουν αυτοί που κάνουν φασαρίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα ο αγώνας των μεταλλωρύχων δικαιώθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο απεφάνθη ότι όλες οι κατηγορίες του Πάνου Σκουρλέτη για την βλάβη στο περιβάλλον, κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, έωλες. Και θέλω να ξέρει ο κόσμος, ότι όπου υπάρχουν δύσκολα ο Άδωνις Γεωργιάδης θα είναι παρών, όπως ήταν μέχρι τώρα», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.