Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέα δικογραφία στη Βουλή για άρση της ασυλίας του Μιχαλολιάκου

Νέα δικογραφία στη Βουλή για άρση της ασυλίας του Μιχαλολιάκου

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, προκειμένου να του ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της παρότρυνσης σε διάπραξη εγκλημάτων, ζητά η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη βουλή αφορά σε ηχογραφημένες συνομιλίες του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής στις 3 Σεπτεμβρίου 2011, με άτομα του γραφείου της Οργάνωσης στην Ανατολική Αττική.

Σε αυτές ακούγονται όχι μόνο απειλητικές και απαξιωτικές αναφορές, αλλά και αναφορές με υπονοούμενα  σε βάρος πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων, με αφορμή σχόλια και κριτική που άσκησαν για ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που έχει η εισαγγελία ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έλεγε, μεταξύ των άλλων, ότι «αν χρειαστεί θα λερώσουμε τα χέρια μας.... έχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας, αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα. Να τρέπονται και να φοβούνται αυτοί  γιατί υπάρχουν χρυσαυγίτες».