Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κόψτε γρήγορα το χρέος της Ελλάδας

Κόψτε γρήγορα το χρέος της Ελλάδας

Αυστηρή προειδοποίηση των Αμερικανών μέσω Λαγκάρντ προς τους Ευρωπαίους

Διαφορετικά δεν βάζουμε ούτε ένα ευρώ και φεύγουμε

Αν δεν διευθετηθεί το ελληνικό χρέος, σε δυο χρόνια θα ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ

Η AYΣΤΗΡΗ προειδοποίηση των Aμερικανών μέσω της Κριστίν Λαγκάρντ για το ελληνικό δημόσιο χρέος, επιταχύνει τις εξελίξεις αναγκάζοντας το ιερατείο των Βρυξελλών να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Η αμερικανική παρέμβαση δια στόματος της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ, έρχεται μια μέρα μετά την δημόσια τοποθέτηση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ παρουσία και της Ανγκελα Μέρκελ για την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους προκειμένου να γίνει βιώσιμο. Ένα θέμα ταμπού για το ευρωπαϊκό κατεστημένο και ιδιαίτερα για την Γερμανία και τους Έλληνες παλιούς πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μπαίνει πλέον επιτακτικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία που πιστώνεται στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος στην διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ και στη συνάντηση του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα έθεσε το υψίστης προτεραιότητας ζήτημα απ’ την επίλυση του οποίου εξαρτάται η έξοδος της χώρας απ’ την πολυεπίπεδη κρίση που οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η εξέλιξη με το ζήτημα του δημόσιου χρέους αποτελεί κόλαφο για τον Αντώνη Σαμαρά και την συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, η οποία ήταν προσκολλημένη στο δόγμα της Μέρκελ υποστηρίζοντας ότι το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο! Όταν το ΔΝΤ βγαίνει δημόσια με τη γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ και δηλώνει ότι αν δεν απομειωθεί το δημόσιο χρέος σε λίγο θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ αγγίζοντας το 200% του ΑΕΠ τότε τα γεράκια στο Βερολίνο και το ιερατείο των Βρυξελλών δεν μπορούν να στέκονται με απάθεια μπροστά στο τεράστιο αυτό ελληνικό αλλά και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Άλλωστε η Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι αν δεν ρυθμιστεί το πρόβλημα του χρέους το ταμείο δεν πρόκειται να βάλει ούτε ένα ευρώ και θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα. Οι καθαρές θέσεις της Κριστίν Λαγκάρντ έχουν σχέση με την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να βοηθήσει στην επίλυση του γιγαντιαίου προβλήματος που λέγεται ελληνικό δημόσιο χρέος. Για λόγους γεωστρατηγικούς ο Μπάρακ Ομπάμα θέλει την Ελλάδα να μπορεί να στέκεται όρθια και ελεύθερη στα πόδια της γιατί αποτελεί το μοναδικό παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου. Μάλιστα μετά τη ρωσική επίδειξη δύναμης στην περιοχή με τη στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στον πόλεμο στην Συρία οι αμερικανοί έχουν αποφασίσει να αναβαθμίσουν το ρόλο της Ελλάδας. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να στηρίζονται στην Τουρκία, η οποία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα τόσο με τους Κούρδους όσο και με τους ριζοσπάστες μουσουλμάνους. Ο αμερικανός Πρόεδρος στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα έστειλε το μήνυμα στους ευρωπαίους. Το μήνυμα αυτό η Κριστίν Λαγκάρντ το έκανε σαφέστατο και το έθεσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη μορφή τελεσίγραφου. Γι’ αυτό όλοι πλέον προεξοφλούν ραγδαίες εξελίξεις στο κρίσιμο για το λαό και τη χώρα ζήτημα του δημοσίου χρέους, ακόμα και μέσα στο επόμενο δίμηνο. Μια θετική εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια την απογείωση της οικονομίας της χώρας με δεδομένο ότι θα εκλείψει ο κίνδυνος χρεοκοπίας και θα αρχίσουν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη. Η Γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επεσήμανε και την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και σε συνδυασμό με τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους να αλλάξουν ριζικά το σκηνικό στη χώρα.