Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεροβασίλη: Με πολλά άρθρα το πολυνομοσχέδιο

Γεροβασίλη: Με πολλά άρθρα το πολυνομοσχέδιο

Δομημένο σε πολλά άρθρα, προκειμένου να δοθεί ευκαιρία για  διεξοδική συζήτηση, κατατίθεται τη Δευτέρα το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα του μνημονίου, όπως έκανε γνωστό η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

«Κάθε κόμμα θα έχει ευκαιρία να μιλήσει και να πάρει θέση σε σχέση με το τι στηρίζει και τι δεν στηρίζει», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στο «Κόκκινο».

Ερωτηθείσα σχετικά, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Θα έχει διαδικασία επείγοντος και όχι κατεπείγοντος. Δηλαδή τρεις ημέρες συζήτησης και θα ακολουθήσει ψηφοφορία. Δεν ξέρω ποια μέρα θα είναι η καταληκτική, με χρονικό περιθώριο τις 15 – 17 Οκτωβρίου».

«Η αποδοχή του νέου προγράμματος έγινε από όλους με το κριτήριο ότι πρέπει να αποτρέψουμε τα χειρότερα για τη χώρα (… ) η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε σκληρά και πάλεψε πολύ, για να προστατεύσει τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, προκειμένου να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία», ανέφερε ακόμα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αναφερθείσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή «θα δούμε αν πραγματικά αυτό που έλεγαν προεκλογικά για συναίνεση και ευρείες συμμαχίες έχει κάποιο νόημα, ή το έλεγαν μόνο προεκλογικά».

Ερωτηθείσα για το αίτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου, το οποίο προβάλουν κόμματα της αντιπολίτευσης, η Όλγα Γεροβασίλη είπε: «Πρόκειται περί υποκρισίας. Σαράντα χρόνια που κυβερνούσαν, έφτιαχναν συνέχεια όλο και πιο πλειοψηφικούς νόμους. Το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να μιλάει, ούτε η Ν.Δ.(… )

Εμείς είμαστε αυτοί που θα μεταρρυθμίσουν και σε αυτό το επίπεδο τη χώρα, μετά από ευρύ διάλογο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα».