Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μαξίμου

Μαξίμου: Εξαιρετικής σημασίας η επίσκεψη του Πατριάρχη και του Πάπα στη Λέσβο

Κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν εξαιρετικής σημασίας την επίσκεψη των πνευματικών ηγετών της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη χώρα μας.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα καλωσορίσει τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως πολύτιμους υποστηρικτές και φίλους στον αγώνα για την ανακούφιση των προσφύγων και ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και τον Πάπα τη Λέσβο», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικής σημασίας την επίσκεψη των πνευματικών ηγετών της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα μας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «με μία εξαιρετικής σημασίας επίσκεψη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την αναγνώρισή τους στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα – δημόσιες αρχές, κοινωνικές οργανώσεις και πολίτες – για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα».

Οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι οι πνευματικοί ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας με επανειλημμένες τους δηλώσεις και κηρύγματα όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν αναδείξει την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης και έχουν καταφερθεί εναντίον των ξενοφοβικών και απάνθρωπων πολιτικών των κλειστών συνόρων.

Επίσης, κυβερνητικοί κύκλοι προσθέτουν ότι «κατά το πρόσφατο πασχαλινό του μήνυμα ο Ποντίφικας καταδίκασε αυτούς που αποτυγχάνουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, καθώς βεβαίως και την τρομοκρατία, ενώ ευχήθηκε δρόμους ελπίδας για τη Συρία και τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους της».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι «πέραν της στάσης του στο Προσφυγικό, ο Πάπας έχει εκφράσει επανειλημμένα την αλληλεγγύη του και στον ελληνικό λαό για τη δοκιμασία που περνά κατά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, την οποία έχει ήδη μεταφέρει και στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Βατικανό».

Η επίσκεψη των πνευματικών ηγετών της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Λέσβο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Απριλίου.