Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αλέξης Τσίπρας, Χρήστος Στυλιανίδης

Τσίπρας: Προέχει να βοηθήσουμε τους παγιδευμένους

Η ανθρωπιστική βοήθεια που θα λάβει η Ελλάδα για την ανακούφιση των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρμόδιο επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη.

«Έχει υπάρξει μια μεγάλη κινητοποίηση, προκειμένου να μπορέσουμε να εκταμιεύσουμε τα απαραίτητα κονδύλια», είπε ο κ. Τσίπρας στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

«Πρέπει να σπεύσουμε, προκειμένου να οργανώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε την ανθρωπιστική βοήθεια. Σε διπλωματικό επίπεδο γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί αποτελεσματική λύση, αλλά πάνω από όλα προέχει να δώσουμε χείρα βοηθείας στους σε εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ και πολλές μέρες παγιδευμένοι», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να πεισθούν οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε οργανωμένα camps, σε διαφορετική περίπτωση εξέφρασε τον φόβο ότι η χώρα θα βρεθεί άμεσα ενώπιον δυσκολότερων καταστάσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η ελληνική πολιτεία, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, έχει καταφέρει να αυξήσει τις δυνατότητες διαμονής και φιλοξενίας και χτίζονται περίπου 10.000 θέσεις την εβδομάδα.

«Αυτό», πρόσθεσε, «δεν μπορεί να το καταφέρει καμία ΜΚΟ όσο σημαντική και αν είναι η βοήθειά της»

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει «η σοβαρή δουλειά που γίνεται να τύχει της ευρύτατης υποστήριξης από την Κομισιόν και από κάθε κράτος χωριστά που θέλει να συμβάλει σε υλικοτεχνική βοήθεια ή σε προσωπικό».

Τέλος, έκανε λόγο για δύσκολες ώρες τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, που δοκιμάζουν τις ευρωπαϊκές αξίες και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. 

1

 

1

 

1

Φωτογραφίες: Eurokinissi