Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σπίρτζης

Σπίρτζης: Μετά τα κανάλια, έρχεται η σειρά των ραδιοφωνικών σταθμών

Μετά τις τηλεοπτικές άδειες «μπαίνει στις ράγες» και ο ραδιοφωνικός χάρτης, όπως υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. 

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε πως σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας μάλιστα ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνάντησή του με την ΕΙΙΡΑ για τον χάρτη ραδιοφωνικών συχνοτήτων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Σπίρτζης δήλωσε: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ασυδοσία των καναλαρχών, είναι θέμα αστικής νομιμότητας. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ «μπαίνει στις ράγες» και ο ραδιοφωνικός χάρτης».

Ξεκινά η διαδικασία του διαγωνισμού για τις άδειες σε λίγες μέρες, παλεύουμε με το Νίκο Παππά να βάλουμε τις προδιαγραφές για να υλοποιηθεί ο διαγωνισμός σε λίγες μέρες, είπε ο κ. Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, ο υπουργός είπε: «Η Ελλάδα δεσμεύεται μέχρι το 2020 να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων. 4 οι άδειες , προφανώς δεν θα είναι 4 τα κανάλια, αυτά είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, αλλά υπάρχουν τα θεματικά, τα περιφερειακά και τα κρατικά κανάλια, για τα οποία θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες. Τεκμηριώθηκε και στη Βουλή γιατί η χώρα αντέχει τέσσερις, για να μην έχουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Τα κανάλια δεν είναι σούπερ μάρκετ, ούτε κομμωτήρια. Αν έχουν άλλες σχέσεις και δραστηριότητες, αυτό έχει να κάνει με το πολιτικό σύστημα και την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας.»

Παράλληλα κατέστησε σαφές πως δεν παίρνουν συχνότητα η οποία ανήκει στο ελληνικό κράτος, στο λαό , αλλά την άδεια για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οπότε επαναπροκηρύσσεται όταν λήγει, και ανανεώνεται ή την χάνει αν δεν πληρεί τα κριτήρια.

Ο κ. Σπίρτζης, αναφερθείς στις φορολογικές οφειλές και στα δάνεια των καναλιών, είπε πως ο έλεγχος γίνεται όπως σε κάθε ΑΕ.