Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
voutsis

Βούτσης: Τέσσερα τα κανάλια – Πλήρης επιβεβαίωση της Kontranews

To δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Kontranews» για τις τηλεοπτικές άδειες επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν περισσότερα από τέσσερα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, ελεύθερης μετάδοσης και υψηλής ευκρίνειας.

Ο Νίκος Βούτσης παρουσίασε την προπαρασκευαστική έκθεση του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, που εκπονήθηκε έπειτα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

Στη βάση των συμπερασμάτων του συγκεκριμένου πορίσματος, ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε την αντιπολίτευση να αποσύρει τα επιχειρήματα περί απεριορίστων δυνατοτήτων που προσφέρει η νέα ψηφιακή εποχή, να άρει την αρνητική της στάση και να ψηφίσει θετικά για την στελέχωση του ΕΣΡ, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αναδιάταξης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

«Επί της ουσίας είναι απολύτως σαφές ότι το αντικείμενο για το οποίο μιλάμε δεν είναι γενικά η παροχή αδειών για να υπάρξουν κανάλια στη νέα εποχή, αλλά για αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου για επίγεια ψηφιακή ευροεκπομπή ευρείας λήψης», είπε ο Νίκος Βούτσης.

«Τα κανάλια που μπορούν να εκπέμψουν το επίγειο σήμα με αυτή τη δυνατότητα -ελεύθερη αναμετάδοση, όχι συνδρομητικά- είναι τέσσερα... επιτέλους να τελειώσει αυτή η συζήτηση για τις άπειρες δυνατότητες.  Πέραν των ενστάσεων για το ζήτημα βιωσιμότητας, σε ό,τι αφορά άδειες ελεύθερης αναμετάδοσης, θα είναι μέχρι τέσσερις», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Πάντως, η έκθεση δεν φαίνεται ικανή να άρει τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης. Ήδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Δένδιας, επιφυλάχθηκε για το τεχνικό ζήτημα με το οποίο καταπιάνεται η έκθεση και επέμεινε στις θεσμικές ενστάσεις, ώστε όλες οι αρμοδιότητες να περάσουν στο ΕΣΡ.

Το ίδιο υποστήριξε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, εξηγώντας ότι τα σχετικά ζητήματα πρέπει να τα ορίσει το ΕΣΡ και όχι ο αρμόδιος υπουργός.