Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καλημέρα σας

«Έχουμε έναν σκόπελο το επόμενο δίμηνο και πρέπει να τον προσπεράσουμε» είπε προβληματισμένος ο Αλέξιος ο πορφυρογέννητος. «Συνηθισμένα πράγματα» απαντά ο μπάτλερ.

Το σχέδιο του Δ´ οικονομικού Ράιχ για απαξίωση και ισοπέδωση ουσιαστικά των ελληνικών νησιών και κατ´ επέκταση τη διάλυση του τουρισμού, προς όφελος των γερμανικών επιχειρήσεων στις τουρκικές ακτές, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Κατά τα λοιπά, το δάκρυ μας κυλάει για τους ….πρόσφυγες.

Εντάξει μας έχετε πείσει! Καταλάβαμε ποιος δεν δολοφόνησε τους 224 Ρώσους επιβάτες. Και αυτοί σίγουρα δεν είναι οι τρομοκράτες ισλαμοφασίστες του “ισλαμικού κράτους”. Τώρα, αναφορικά με το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα, αυτό μπορούν να το κατασκευάσουν πολύ εύκολα στα γνωστά δωμάτια των μυστικών υπηρεσιών.

Καταλάβατε την πρεμούρα των αεροπορικών εταιριών «ΑirFrance», «Lufthansa», να απαγορέψουν τις πτήσεις των αεροσκαφών τους πάνω από το Σινά; Απλώς ενισχύουν την εκδοχή των τρομοκρατών του «ισλαμικού κράτους». Δηλαδή, ότι το αεροσκάφος των αιγυπτιακών γραμμών, το γκρέμισαν οι ισλαμοφασίστες.

Δηλαδή, για να καταλάβουμε: έχετε κάνει τεστ αντοχής σε τράπεζες που βρίσκονται σε κατάσταση κάπιταλς κοντρόλ, που δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος με τις πρόσφατες εκροές χρημάτων, ύψους 40 δις και θέλετε να σας πάρουμε στα σοβαρά; Πέστε τα σε λοβοτομημένους και ανίδεους αυτά!

Εγεννήθη ημίθεος λευκός! Έτσι θέλει να τον αποκαλούν! Το έγραψε η «Ράσια Τουντέι» και δεν αμφισβητήθηκε! Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει.

Βαδίζουμε ολοταχώς για ….ιδιωτικοποίηση του κράτους. Το τελευταίο μνημόνιο και το πολυνομοσχέδιο είναι η ...λεωφόρος για την κατάργηση εντελώς του Δημοσίου! Ποιος θα το πληρώσει καταλαβαίνετε...

Είμαι περίεργος να δω τι θα λένε σε λίγο, μετά το «κούρεμα» των καταθέσεων και των ομολόγων που θα γίνει. Και κάτι για τους νεοέλληνες που είτε κοιμούνται ύπνον βαθύ είτε πίνουν αμέριμνοι εσπρέσο και λέει «δεν βαριέσαι»: μην περιμένετε ότι θα σώσετε τα οικονομικά... τιμάριά σας. Θα τα χάσετε όλοι! Έρχονται τα χειρότερα...

Και μόνο που σκέφτεσαι το επίπεδο (γνωσιακό-μορφωτικό) ορισμένων υπουργών, τρέμεις στη σκέψη, τι άλλο εν έτι 2015, θα τοποθετήσουν ως υπουργό!

Ο κυρ Φώτης, δημιούργησε την «ευρωπαϊκή αριστερά». Είχαμε όλες τις εκφάνσεις της εγχώριας αριστεράς, ας έχουμε και την ...ευρωπαϊκή. Αυτό μόνο ο κυρ Φώτης μπορεί να το κάνει.

Απίστευτη κινητοποίηση έκανε η κυβέρνηση Νταβούτογλου για τις εκλογές της Κυριακής. Δεν έμεινε φτωχογειτονιά που δεν πήγε να ψηφίσει. Μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση στην Άγκυρα, όμως η κατάσταση στη γείτονα, δεν είναι απλή. Η πολιτική κρίση δεν τελειώνει. Αντιθέτως, βαθαίνει περισσότερο. Θα το δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Ποταμίσιος ανέβαλε ξανά το συνέδριο του κόμματος. Εντάξει καταλάβαμε ότι υπάρχει ..πενία θέσεων, απόψεων και στρατηγικής. Άλλωστε, γιατί να τρέχεις τώρα σε τέτοιες ιστορίες; Μια χαρά είναι το «μαγαζί» όπως είναι. Μικρό, ελεγχόμενο. Τι τα θέλεις τα μεγάλα;

Θα έχουν εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου στην Ισπανία και διαβάζω ...περισπούδαστες εγχώριες αναλύσεις. Όπως, ότι το στοίχημα είναι αν μπορέσουν να κάνουν «προοδευτική» κυβέρνηση οι Σοσιαλιστές, με τους Ποδέμους και τους Σοσιαδαδάνος, τους φίλους του Ποταμίσιου. Δηλαδή, αν σχηματίσουν αυτοί κυβέρνηση, τι θα αλλάξει; Σε τι διαφέρουν από τον Ραχόϊ; Στο ότι ο Ραχόϊ, λέγεται δεξιός, συντηρητικός; Μόνο αυτή είναι η διαφορά.