Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ντομπρόβσκις

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα έχει επαρκή χρηματικά αποθέματα

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΛΑ»                                                                                                

«Θα θέλαμε να αποφύγουμε επανάληψη μιας κατάστασης παρόμοιας με εκείνη του περσινού καλοκαιριού», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του γερμανικού δημοσιογραφικού ομίλου Funke.

«Στην παρούσα φάση η Ελλάδα έχει επαρκή χρηματικά αποθέματα. Εντούτοις είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί άμεσα η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος βοήθειας, προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτηρίζει αγκάθια τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος. «Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά», εκτιμά ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Επίσης, δεν έχουν ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός της διοίκησης και ειδικότερα της φορολογικής διοίκησης, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει ακόμη δύσκολες αποφάσεις».

Μετά το Πάσχα επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των Θεσμών

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων «DPA» αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των πιστωτών ολοκλήρωσαν χωρίς αποτέλεσμα τον νέο γύρο των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα. Εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών είπε την Κυριακή προς το dpa ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών «θα επιστρέψουν μετά το Πάσχα». Διαπιστώθηκαν σημαντικές διαφωνίες, μεταδίδουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Εντούτοις, σύμφωνα με τη Frankfurter Rundschau, η Κομισιόν προχωρά σε μια τελείως διαφορετική εκτίμηση. «Υπήρξε σημαντική πρόοδος στη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος», ανέφερε εκπρόσωπος της Επιτροπής, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.