Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βαθιά επικίνδυνη και συντηρητική...

Βαθιά επικίνδυνη και συντηρητική...

Η περίπτωση των αφισών στο Μετρό, δεν είναι μια τυχαία, συμπτωματική υπόθεση. Έρχεται λίγες μέρες μετά από το πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας , σχετικά με το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Και στις δύο περιπτώσεις ο στόχος ήταν και είναι κοινός: η αμφισβήτηση ενός πλήρως κατοχυρωμένου δικαιώματος των γυναικών. Ενός δικαιώματος στο να διαθέτουν όπως εκείνες θέλουν και θεωρούν, το σώμα τους. Ενός δικαιώματος που δεν επιδέχεται, στον 21ο αιώνα, κανενός είδους αμφισβήτησης. 

Και φυσικά κάθε άλλο τυχαίο είναι το γεγονός ότι πίσω από την εκστρατεία στο Μετρό (που η κυβέρνηση έσπευσε να αποδοκιμάσει) βρίσκονται 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Αθήνας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Κοινό τους σημείο ότι το να γίνει κάποιος γονιός δεν αποτελεί προσωπική επιλογή αλλά θέλημα Θεού! Είναι άραγε τυχαίο ότι σήμερα, ένα πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας αλλά και μια εκστρατεία στο Μετρό, θέτουν ξανά θέμα διάθεσης του σώματος των γυναικών; Σήμερα που στην κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται μια νεοδεξιά, νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να διεκδικούν "ορατότητα" τέτοιου είδους απόψεις; Και βέβαια όχι.  

Το περιβάλλον κλίμα παραπέμπουν σε συγκεκριμένη άποψη που θέλει τη γυναίκα μηχανισμό αναπαραγωγής. Άβουλο εργαλείο διαδικασίας αναπαραγωγής, που παραπέμπει ευθέως σε έναν Μεσαίωνα απόψεων, αποφάσεων, δράσεων, ενεργειών. 

Έναν Μεσαίωνα που σήμερα, όλως τυχαίως διεκδικεί νομιμοποίηση έκφρασης. Και που τείνει να υποκαταστήσει την κυρίαρχη ιδεολογία: Ας μην μας παραπλανεί το γεγονός ότι το mainstream ρεύμα αγνοεί (ή προσποιειται ότι αγνοεί) την πραγματικότητα - υπάρχει σήμερα ένα υπόγειο ρεύμα, που πιστεύει τα περί δικαιώματος του εμβρύου κλπ. Αυτό ακριβώς είναι και το υπόβαθρο πάνω στο οποίο, με τη σημερινή εξουσία, οικοδομεί η βαθιά νεοδεξιά: την   ιδεολογική και κοινωνική επένδυση. Ακριβώς για αυτό και πρόκειται για κυβέρνηση βαθιά επικίνδυνη...

Αρθρογράφος