Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανατροπή στη Βρετανία: Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για την παραμονή στην ΕΕ

Ανατροπή στη Βρετανία: Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για την παραμονή στην ΕΕ

Προβάδισμα 7% για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση. Μία ημέρα νωρίτερα άλλη μέτρηση παρουσιάζε τους υποστηρικτές του Brexit να προηγούνται με 2%.

Ειδικότερα, στη νέα μέτρηση, το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ μετρήθηκε στο 45%, ενώ εκείνων που θα ψηφίσουν υπέρ της εξόδου, στο 38%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Survation για λογαριασμό του ιστότοπου του χρηματομεσιτικού ομίλου IG και η οποία δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (27/4), ενώ η χώρα έχει εισέλθει στην τελική ευθεία ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.003 πολίτες και διενεργήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων το διάστημα 25- 26 Απριλίου. Σύμφωνα επίσης με την έρευνα, το 17% των συμμετεχόντων παραμένει αναποφάσιστο.

Οι πιθανότητες να επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα ανέρχονται σε 73% σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχήματα στον ιστότοπο του IG, ένα ποσοστό που καταγράφει άνοδο σε σύγκριση με το 64% της περασμένης εβδομάδας.