Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πούτιν Άσαντ

Συγχαρητήρια Πούτιν σε Άσαντ για την ανακατάληψη της Παλμύρας

ΑΣΑΝΤ: ΑΘΛΟΣ Η ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΛΜΥΡΑΣ                                                                                    

Τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, συνεχάρη σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, για την ανακατάληψη της πόλης της Παλμύρας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον ομόλογό του για την απελευθέρωση της πόλης της Παλμύρας που ανακατέλαβαν σήμερα οι Σύροι στρατιώτες από τους τρομοκράτες, τονίζοντας τη σημασία της προστασίας της μοναδικής αυτής ιστορικής πόλης για τον παγκόσμιο πολιτισμό», ανέφερε ο Ντμίτρι Πέσκοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο «RIA Novosti».

Από την πλευρά του, ο Μπασάρ αλ Άσαντ αναφέρθηκε «στη βοήθεια που προσέφεραν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις και υπογράμμισε ότι η πρόοδος, όπως η απελευθέρωση της Παλμύρας, δεν θα είχε σταθεί δυνατή χωρίς την υποστήριξη της Ρωσίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι παρά την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία, «οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να βοηθούν τις συριακές αρχές στον αγώνα τους ενάντια στην τρομοκρατία και για την απελευθέρωση του (συριακού) εδάφους από τις εξτρεμιστικές οργανώσεις».

Άσαντ: Άθλος η ανακατάληψη της Παλμύρας

«Σημαντικό άθλο» χαρακτήρισε ο Μπασάρ αλ Άσαντ την ανακατάληψη από τον στρατό της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, από τα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.

Μιλώντας ενώπιον Γάλλων βουλευτών οι οποίοι Μιλώντας ενώπιον Γάλλων βουλευτών οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στη Δαμασκό, ο Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ότι η απελευθέρωση της ιστορικής πόλης της Παλμύρας είναι σημαντικός άθλος, προσθέτοντας πως πρόκειται για «νέα απόδειξη της αποτελεσματικότητας του συριακού στρατού και των συμμάχων του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, σε σύγκριση με την έλλειψη σοβαρότητας της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ».