Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βέλγιο, Μετρό

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και δεύτερου βομβιστή του μετρό

ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ                                                                                          

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του συνεργού του Χαλίντ Ελ Μπακράουι, ο οποίος αιματοκύλισε το μετρό στην επίθεση στις Βρυξέλλες, έχουν εξαπολύσει οι βελγικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Μάλιστα οι αρχές σε μία προσπάθεια να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες έδωσαν στη δημοσιότητα ένα σκίτσο του.

Σκίτσο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για έναν άνδρα που βιντεοσκοπήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό των Βρυξελλών να κουβαλάει επίσης έναν μεγάλο σάκο και να συνοδεύει τον Ελ Μπακράουι, λίγο πριν ο τελευταίος ανατιναχθεί στον σταθμό του Μάλμπεκ.

Ο άλλος ύποπτος που καταζητείται συνόδευε τους δύο καμικάζι που ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, τον Ναζίμ Λαχράουι και τον αδελφό του Χάλιντ, τον Ιμπραχίμ Μπακράουι.

Η ταυτοποίηση των τριών καμικάζι των Βρυξελλών, όλοι βελγικής υπηκοότητας, επιβεβαιώνουν τις υποψίες των υπηρεσιών ασφαλείας, ότι οι επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι και αυτές στην βελγική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκαν από τον ίδιο γαλλο-βελγικό πυρήνα, που σχηματίστηκε πριν από περισσότερο από έναν χρόνο γύρω από τον τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, σύμφωνα με την Monde.