Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επιχείρηση «σκούπα» στη Λέσβο λόγω της επίσκεψης του Πάπα (Βίντεο)

Επιχείρηση «σκούπα» στη Λέσβο λόγω της επίσκεψης του Πάπα (Βίντεο)

Επιχείρηση «σκούπα» της ελληνικής αστυνομίας έχει ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας στη Λέσβο, με στόχο να αποσυμφοριστεί η Μυτιλήνη και ειδικότερα το λιμάνι της, από μετανάστες που παραμένουν στο νησί.

Να σημειωθεί πως το σχέδιο εκτελείται με άκρα μυστικότητα για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και σε πολλές περιπτώσεις οι άνδρες της αστυνομίας έχουν προχωρήσει ακόμα και σε συλλήψεις.

Όπως αναφέρει το lesvosnews, κανείς δεν γνωρίζει – τουλάχιστον επίσημα – πού μεταφέρονται οι μετανάστες που απομακρύνονται από την Προκυμαία της Μυτιλήνης.

Κάποιες ανεπίσημες πηγές, λένε ότι μεταφέρονται στον Καταυλισμό Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά – Τεπέ, ενώ κάποιες άλλες  αναφέρουν ότι συγκεντρώνονται στο κάμπινγκ που έχουν δημιουργήσει εθελοντικές οργανώσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στην περιοχή Τσαμάκια της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δίνονται εντολές ώστε να μην μετακινηθούν  οι μετανάστες προς το κέντρο της Λέσβου κατά την ημέρα της επίσκεψης του Πάπα.