Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αμανατίδης

Αμανατίδης: Η αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλιο

Για τον αν και με ποιον τρόπο μπορεί να αξιοποιήσει η κυβέρνηση τις αποκαλύψεις του Wikileaks, σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, από τη Ρωσία όπου βρίσκεται, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η πρώτη αξιοποίηση θεωρώ ότι έγινε με τις επαφές του Πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Και σύμφωνα με όλες αυτές τις επαφές, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κοινή αντίληψη, ότι η αξιολόγηση θα πρέπει  να ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλιο, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα», είπε ο Γιάννης Αμανατίδης.

«Η δεύτερη είναι ότι θα πρέπει, ακόμα και στην απάντηση την οποία είχε η κ. Λαγκάρντ, νομίζω θα πρέπει να σταθούμε σε εκείνο το οποίο ότι λέει ότι συμφωνεί πως η επιτυχία των διαπραγματεύσεων πρέπει να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Και ότι δεν είναι στις προθέσεις τους καθόλου το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχουν γεγονότα άσχημα για τη χώρα μας, ώστε να αναγκαστεί να υποχωρήσει», πρόσθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Επίσης, αναμένει επικοινωνία από τον πρωθυπουργό για να συνεχίσουν οι συζητήσεις», σχολίασε ο Γιάννης Αμανατίδης. 

«Ίσως υπάρχει κάτι το οποίο υπήρχε από παλιά, σε σχέση με τον κύριο Τόμσεν. Ωστόσο όμως, θεωρώ ότι ένας θεσμός, όπως είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα πρέπει τέτοια ζητήματα να τα ξεπερνάει πολύ γρήγορα», σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.