Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ρωτάμε την εξουσία

Ρωτάμε την εξουσία

Κύριε Πρόεδρε της Διακυβέρνησης,

Ήρθε και η ώρα του ΕΦΚΑ, σιγά και να μην τον άφηνε εκτός σχεδίου ο κ. Κώστας Χατζηδάκης και ο κ. Τσακλόγλου. Ακόμη δεν έχει δοθεί η δουλειά σε εξωτερικούς παίκτες αλλά έγινε το πρώτο βήμα. Θα αναζητηθούν (λέμε τώρα, αφού όλα είναι μάλλον επεξεργασμένα) διοικητές από τον ιδιωτικό τομέα. Προφανώς με ικανοποιητικό μισθό και έτσι θα δούμε το μοντέλο που έχετε εφαρμόσει και σε άλλους κρίσιμους οργανισμούς. Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης είναι οι άμεσες προσλήψεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού.

«Ειδικότερα, ξεκινούν άμεσα –σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών- διαδικασίες πρόσληψης 500 μόνιμων υπαλλήλων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 (κυρίως από επιλαχόντες προηγούμενων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ).

 Θα υπάρξει προτεραιοποίηση προσλήψεων σύμφωνα με στοχευμένες ανάγκες (Πληροφορικοί, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού). Προβλέπεται επίσης η άμεση πρόσληψη 100 υπαλλήλων με συμβάσεις έργου για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων». Ολα αυτά γίνονται αφού ο κ. Χατζηδάκης έχει απολύσει ειδικευμένο προσωπικό που είχε προσληφθεί με προγράμματα και το είχε συμβάλλει στην λειτουργία και εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Και το επόμενο βήμα θα είναι να γίνει μια υπηρεσία που δεν θα ελέγχεται από το κράτος.

Έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση σας έχει δείξει περίτρανα ότι δεν θέλει ένα δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Οι αλλαγές όμως τις οποίες ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης είναι αποτέλεσμα μια αποτυχίας να λειτουργήσει ο ΕΦΚΑ, να αντιμετωπίσει τον όγκο των συντάξεων και να εκσυγχρονιστεί.