Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ναύπλιο: Κραυγή αγωνίας για το μέλλον της οικίας του Νίκου Καρούζου

Μια επιστολή - κραυγή αγωνίας απέστειλε την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος για την οικία του ποιητή Νικόλαου Καρούζου στο Ναύπλιο. Σήμερα η οικία όπως φαίνεται και από εξωτερικές φωτογραφίες που επισυνάπτονται στην επιστολή είναι εγκαταλειμμένη και με εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης της.

Διαμαρτυρία αύριο των σωματείων καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), με αυστηρή την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, κρατώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκα.

Το υπουργείο Πολιτισμού "τσιμέντωσε" την Ακρόπολη - Σφοδρές οι αντιδράσεις

Για άθλια παρέμβαση κάνει λόγο η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων - Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού για τις αντιδράσεις

Με τσιμέντο «έντυσαν» τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης σε αρκετά σημεία, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.

Υπουργείο Πολιτισμού: Ξεκινά η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους ανθρώπους του Πολιτισμού

Τις λεπτομέρειες για την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ στους ανθρώπους του πολιτισμού ρυθμίζει η ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Πολιτισμού.

Αναγκαία προϋπόθεση είναι, αφενός, να μην έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας, αφετέρου να μην παίρνουν επίδομα ανεργίας.

Κλειστή η Ακρόπολη την Τρίτη 27 Οκτωβρίου

Την Τρίτη, 27-10-2020, λόγω εκτελούμενων εργασιών στο πλαίσιο του Έργου "Διαμόρφωση Διαδρομών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης για άτομα με δυσκολία στην κίνηση", το πλάτωμα του Ιερού Βράχου θα παραμείνει κλειστό, για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών.

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε κρούσμα στο υπουργείο Πολιτισμού

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε την Τετάρτη στο Υπουργείο πολιτισμού στο κτήριο επί της οδού Μπουμπουλίνας.

Ο χώρος εκκενώθηκε αμέσως από τους εργαζόμενους και πραγματοποιήθηκε απολύμανση. Έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση, ενώ σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν πως το Υπουργείο Πολιτισμού τους απαγόρευσε την είσοδο στην Ακρόπολη (video)

Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους Πάνο Σκουρολιάκο, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, Κυριακή Μάλαμα, στο πλευρό της οποίας ήταν και ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής, καταγγέλλει on camera πως της απαγορεύτηκε η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και η πρόσβαση στους χώρους του αναβατορίου και του ασανσέρ γι

ΥΠΠΟΑ: Νέες επιχορηγήσεις 1 εκατ. ευρώ για το θέατρο

Ύστερα από την πρόταση της επταμελούς Γνωμοδοτικής Επιτροπής Θεάτρου για αύξηση του ποσού των επιχορηγήσεων θεάτρου, η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι διπλασιάζει το ποσό επιχορηγήσεων από ένα, σε δύο εκατομμύρια ευρώ, για το 2020.

Κορωνοϊός: Κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι έως 30 Μαρτίου

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση το ΥΠΠΟ μετα το κλείσιμο θεάτρων και σινεμά «Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.

Τι θα γίνει με θέατρα και κινηματογράφους;

Η κρίση του κορωνοϊού ήρθε για τα καλά και στην Ελλάδα, δοκιμάζοντας – όπως κάθε είδους κρίση – τις αντοχές του κράτους, όπως και την ετοιμότητα της κυβέρνησης να τη διαχειριστεί.

Η Μενδώνη περιμένει τον Κικίλια για να κλείσει μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Μπορεί οι αρχαιοφύλακες, οι οποίοι έρχονται, όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι, σε επαφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να παρακαλούν το υπουργείο Πολιτισμού να κλείσει τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους λόγω κορωνοϊού, όμως η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού… νίπτει τας χείρας της.

Τμ. ΑμεΑ ΣΥΡΙΖΑ: Το υπ. Πολιτισμού κόβει την ελεύθερη είσοδο στους συνοδούς ατόμων με αναπηρία κάτω από 80%

Το τμήμα ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην καταγγελία του Υπουργείου Πολιτισμού και της κυρίας Μενδώνη για την εισπρακτική τους πολιτική σε σχέση με μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία για τους ανάπηρους, σημειώνοντας: «Ουσιαστικά αποκλείει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία με ποσοστό 50% και πάνω στους αρχαιολογικούς χώρους καθώς στις περισσότ

Ανανεώθηκε η θητεία του Γ. Κουμεντάκη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Λυρικής

Ο Γιώργος Κουμεντάκης ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον Φεβρουάριο του 2017, η θητεία ανανεώνεται τώρα για τρία ακόμη χρόνια

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του υπ. Πολιτισμού:

Πρωτοβουλία δημιουργών «450+»: Ιστορική μέρα η αδειοδότηση της ΕΔΕΜ

«Δεν επαναπαυόμαστε. Η μετάβαση από την ΕΥΕΔ στην ΕΔΕΜ θέλει αγώνα και δουλειά», αναφέρει η πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων σε ανακοίνωσή της.

Η ΕΔΕΜ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ πήρε την άδεια λειτουργίας της, αναφέρει η πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, το πρώτο βήμα έγινε!

Subscribe to υπουργείο Πολιτισμού