Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Υπ. Εργασίας: Αρκεί θετικό rapid test για δικαιολογημένη απουσία από την εργασία

Με χιλιάδες κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων, το υπουργείο Εργασίας δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τη δυνατότητα να θεωρούνται δικαιολογημένα απόντες και να απέχουν από την εργασία τους, εφόσον βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό.

Επίδομα 534 ευρώ: Οι δικαιούχοι για τις αναστολές Ιανουαρίου - Η λίστα των ΚΑΔ

Λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον Ιανουάριο 2022, για επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε απαγόρευση μουσικής και των οποίων περιορίστηκε η λειτουργία έως τα μεσάνυχτα με εντολή δημόσιας αρχής, καθορίζει απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου

Συντάξεις: Όσα πρέπει να ξέρετε για εθνική και χηρείας – Τι ισχύει για το κατώτατο όριο των 360 ευρώ

Ουσιαστικές διευκρινίσεις επί υφιστάμενων νομοθετικών ρυθμίσεων του ν. 4387/2016 σχετικά με τέσσερα διακριτά και, ταυτόχρονα, συνδεόμενα μεταξύ τους ζητήματα παρέχει μέσα από εγκύκλιο ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου.

Πληρωμές 13-17 Δεκεμβρίου: Ποιοί είναι οι δικαιούχοι και τι ποσό προβλέπεται να λάβουν

Πληρωμές για δώρο Χριστουγέννων όσων ήταν σε αναστολή εργασίας, τα υπόλοιπα του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, εφάπαξ παροχές, αναδρομικά σε κληρονόμους, επιδόματα ανεργίας... Σχεδόν 157 εκατ.

ΕΦΚΑ: Οι 8 μεγάλες αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό του e–ΕΦΚΑ

Συνολικά οκτώ είναι οι βασικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στο νομοσχέδιο που στόχος του είναι να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής 

«Πρώτο Ένσημο»: Τί είναι και πώς θα λειτουργήσει από 1η Ιανουαρίου 2022

Ο μηχανισμός εφαρμογής του «Πρώτου Ενσήμου» (από 1η Ιανουαρίου 2022), η διπλή καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στους δικαιούχους για το μήνα Δεκέμβριο και η επέκταση του προγράμματος των 100.000 νέων θέσεων εργασίας προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σε τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υπο

Διαμαρτυρία από εργαζόμενους της Cosco στο υπoυργείο Εργασίας

Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας εργαζόμενοι στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της Cosco, μαζί με αντιπροσωπεία εργατικών συνδικάτων και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Υπουργείο Εργασίας: Υποχρεωτικό ένα self test για αυτή την εβδομάδα - Ποιους αφορά

Υποχρεωτική είναι η διενέργεια ενός self test γι' αυτήν την εβδομάδα επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διευκρινίζοντας ότι, για την εβδομάδα που τελειώνει στις 23 Μαΐου 2021, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους κλάδους που εμπίπτουν στις σχετικές Κοινές Υπ

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας - "Στείλτε για ελιές τον Χατζηδάκη, το 8ωρο ανήκει στον εργάτη"

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν σωματεία από διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα.

Υπουργείο Εργασίας: Συντάξεις εξπρές από δικηγόρους και λογιστές - Δείτε την τροπολογία

Ριζικές αλλαγές, με στόχο την επιτάχυνση της έκδοσης των συντάξεων, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που κατατίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων».

Επανυπολογισμός των συντάξεων

Τον τρόπο εφαρμογής των αυξημένων συντελεστών αναπλήρωσης του ν. 4670/2020 για όσους συνταξιοδοτήθηκαν με τις διατάξεις προ του ν. 4387/2016 (πριν την 13η.05.2016), προβλέπει μεταξύ άλλων Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου.

6,4 δισ. ευρώ για τη στήριξη 3 εκατ. δικαιούχων κατά την πανδημία

Το μεγαλύτερο και μαζικότερο πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων και ανέργων, που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια, υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Επίδομα ανεργίας - ΟΑΕΔ: Παράταση για 2 μήνες ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας

Την παράταση για τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ, όπως και όλα τα άλλα σχετικά επιδόματα ανεργίας, για άλλους δύο μήνες προαννηγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με δηλώσεις του.

Subscribe to Υπουργείο Εργασίας