Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τι συζήτησαν Τσίπρας - Λιου (Φωτογραφίες)

ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ                                                                     

Για μία ώρα περίπου συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζακ Λιου, τον οποίο υποδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη ανάγκη μείωσης του ελληνικού χρέους, λόγω… Τουρκίας

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΛΕΕΙ Ο ΤΖΑΚ ΛΙΟΥ                                                                                                                        

Μπαράζ επαφών Τζακ Λιου στην Ευρώπη

ΤΟ BREXIT ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ                                                                               

Το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λιου, προκειμένου να συναντηθεί με ομολόγους του.

Η Κίνα είναι το πρόβλημα

Την Κίνα βλέπουν οι ΗΠΑ ως το πρόβλημα στην παγκόσμια οικονομία. Και ο Τ. Λιού βλέπει πως η συνέχιση της πτωτικής πορείας της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γουάν θα προκαλέσει προβλήματα.

Ο Τζακ Λιου ήταν… εκεί

Πρέπει να το πούμε. Ο Τζάκ Λιού, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών , έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της απόφαση του Εurogroup. Ήταν σαν να ήταν παρών για μία ακόμα φορά, φυσικά πρωτίστως για το χρέος. Ζητούσε απ όλους επιμόνως  να υπάρχει δεσμευτική αναφορά κάτι που τελικώς έγινε.

Η Ευρώπη πρέπει να κάνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο, συμφώνησαν Λιου και Σαπέν

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, πρέπει να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, κατά την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, στο περιθώριο της συνάντησης των G7 στο Τόκιο.

Οι G7 συζητούν για το ελληνικό χρέος

Ο ΤΖΑΚ ΛΙΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ                                                                

Τι συζήτησαν Παππάς – Λιου

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ»                                   

Σημαντικές συναντήσεις είχε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο επίσημης αποστολής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συνάντηση Παππά – Λιου με επίκεντρο το χρέος

ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα βρεθεί για τις επόμενες μέρες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και πέρα από τις επενδύσεις η προσοχή στρέφεται στη ρύθμιση του Χρέους.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Παππάς θα έχει αύριο συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

Τζακ Λιού: Να καταστήσει η Ευρώπη το ελληνικό χρέος βιώσιμο

Να τηρήσει τη δέσμευσή της προκειμένου το χρέος της Ελλάδας να καταστεί βιώσιμο μέσω ουσιαστικής ανακούφισής του, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Αμερικής Τζακ Λιου κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 9 Μαΐου θα συνεδριάσει το Eurogroup

«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ - ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ                                                                                         

Τζακ Λιου: Ευρώπη, ΔΝΤ και Ελλάδα έχουν σημαντική δουλειά μπροστά τους

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, και της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, εν όψει της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον.

Λιου: Το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο με ελάφρυνση χρέους

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έχει χρηματοδοτική συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα μόνο εάν υπάρξει γενναία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του «Mega» στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ειδικά τον τελευταίο χρόνο έγιναν μεταρρυθμίσεις.

Να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, λέει ξανά ο Λιού

Είναι εντυπωσιακή η επιμονή του Λευκού Οίκου να στηρίζει ορισμένα ελληνικά αιτήματα, σε σημείο που για πολλούς να είναι έως ύποπτο. Η νέα τηλεφωνική Επικοινωνία του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζ. Λιού ανέδειξε και πάλι αυτήν την παραδοξότητα. Ο Αλ. Τσίπρας μαζί με τον Ε. Τσακαλώτο ενημέρωσε τον κ.

Ο Λιού ξανά

Ο αμερικάνος υπουργός Οικονομικών παρενέβη για μία ακόμα φορά στον Σόιμπλε για να του τονίσει την σημασία να κλείσει η αξιολόγηση αμεσα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Λιου

Αξιολόγηση και μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, πράγμα που επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές.

Λιου: Ολοκληρώστε την αξιολόγηση χωρίς καθυστέρηση

«Οι Ευρωπαίοι να τιμήσουν τη δέσμευσή τους για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας»

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα χωρίς καθυστέρηση ζήτησε από τους Ευρωπαίους ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζακ Λιου.

Subscribe to Τζακ Λιου