Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα πληρωθούν από τους κατόχους των οχημάτων - Τα ποσά ανά κατηγορία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έπειτα και από τη δίμηνη παράταση που έχει δοθεί με καταληκτική ημερομηνία πλέον την 28η Φεβρουαρίου.

Τέλη κυκλοφορίας: Αναλυτικός οδηγός για το πώς μπορείτε να τα πληρώσετε - Νέα παράταση

Όπως ήταν αναμενόμενο το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δώσει μια «ανάσα» στα νοικοκυριά», ανακοίνωσε χθες δίμηνη παράταση στην αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2022. Έτσι, καταληκτική ημερομηνία, πλέον, για την πληρωμή τους είναι η 28η Φεβρουαρίου.

Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Ερχεται παράταση στην πληρωμή τους

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2022, κανονικά λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί παράταση. Πέρυσι είχε χορηγηθεί παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου, κάτι που εξετάζεται να γίνει και φέτος.

Τέλη κυκλοφορίας: «Κλειδώνει» η παράταση - Τα ποσά για όλα τα αυτοκίνητα

Προς την παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2022 προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών με το συγκεκριμένο σενάριο να έχει «κλειδώσει» και να μένει η ακριβής διάρκειά της.

Τέλη κυκλοφορίας: Οι προθεσμίες και ποια πρόστιμα προβλέπονται - Τα ποσά ανά όχημα

Την τελευταία ημέρα του έτους, στις 31 Δεκεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2022 όπως αυτά έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ.

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς γίνεται η πληρωμή τους μέσω του myCAR με τον QR code - Οι πίνακες με τα ποσά ανά όχημα

Στην πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ, που έχει ανοίξει από τα μέσα Νοεμβρίου, βρίσκονται αναρτημένα τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2022 και μέσω αυτής οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να τα θέσουν σε σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη στη ΔΟΥ

myCar: Πώς γίνεται η κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας από το κινητό

Η κατάθεση πινακίδων αντικαταστάθηκε από τη δήλωση ακινησίας, μέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, την οποία είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν όσοι δεν επιθυμούν για οποιονδήποτε λόγο να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2022.

Τέλη κυκλοφορίας: Ανοίγει η πλατφόρμα myCar - Παραδείγματα με τα ποσά που θα πληρώσουν οι οδηγοί

Θέμα χρόνου είναι πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ ώστε να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2022. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να είναι στον «αέρα» μέσα στις επόμενες ώρες.

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Πότε θα αναρτηθούν στο myCar - Τι θα πληρώσουμε

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να θέσει σε λειτουργία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2022. Υπογραμμίζεται ότι φέτος, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα ειδοποιητήρια θα περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ.

Τέλη κυκλοφορίας: Τι θα πληρώσουμε φέτος - Πώς θα καταθέσουμε πινακίδες

Περί τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να θέσει σε λειτουργία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2022. Υπογραμμίζεται ότι φέτος, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα ειδοποιητήρια θα περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ.

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Πότε θα αναρτηθούν στο Taxisnet

Περί τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να θέσει σε λειτουργία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2022. Υπογραμμίζεται ότι φέτος, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα ειδοποιητήρια θα περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ.

Εφορία: Τι πρέπει να πληρώσετε μέχρι σήμερα

Τελευταία ημέρα σήμερα για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι προκειμένου να παραμείνουν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις καλούνται να πληρώσουν σειρά φόρων όπως ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, δόσεις ρυθμίσεων αλλά και επανένταξης στις 100 και 120 δόσεις για όσους το επιθυμούν.

Subscribe to Τέλη Κυκλοφορίας