Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα καλύψετε τα τεκμήρια της εφορίας

Έως και 64 διαφορετικές κατηγορίες εισοδημάτων και εσόδων που απέκτησαν το 2019 μπορούν να αξιοποιήσουν οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων για να καλύψουν πρόσθετες διαφορές φορολογητέου εισοδήματος που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Φορολογικές δηλώσεις: Στο 30% το όριο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές - Πώς χτίζεται το αφορολόγητο, τι ισχύει για ζευγάρια

Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού, την ευρεία χρήση «πλαστικού» χρήματος, που επέβαλε ο κορωνοϊός κι έτσι η υποχρέωση για 30% ηλεκτρονικές πληρωμές μένει ως έχει. Τουλάχιστον στο βασικό σενάριο εργασίας.

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκίνησε η υποβολή, πότε λήγει η προθεσμία

Έως τις 30 Ιουνίου θα μπορούν οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τις δηλώσεις

Ξεκίνησε η περίοδος των φορολογικών δηλώσεων και ο φοροτεχνικός, Βαγγέλης Αμπελιώτης εξήγησε σε τηλεοπτική εκπομπή τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι σχετικά με την συμπλήρωσή τους αλλά και τι έχει αλλάξει σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Άνοιξε η πλατφόρμα του TAXISnet-Για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Άνοιξε η εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2019.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου.

Μπείτε στην εφαρμογή του TAXISnet

Ως τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα ζευγάρια που επιθυμούν να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις

Για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση η προθεσμία τρέχει καθώς μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση έως 28 Φεβρουαρίου σε ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ

Τι αλλάζει φέτος στις φορολογικές δηλώσεις

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών  και του επικεφαλής της ΑΑΔΕ  δρομολογείται η δημιουργία της τεχνολογικής υποδομής που θα επιτρέπει την προσυμπλήρωση του ΙΒΑΝ (International Bank Account Number) στις φορολογικές δηλώσεις. 

Προσωρινή αναστολή παράδοσης των φορολογικών δεδομένων του Τραμπ αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέστειλε προσωρινά την εκτέλεση της διαταγής κατώτερου δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία,  μια λογιστική εταιρεία υποχρεώνεται να παραδώσει φορολογικά στοιχεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σε μια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

"Τσουχτερά" τα πρόστιμα για όσους δεν υποβάλλουν στην ώρα τους τις φορολογικές δηλώσεις

Λίγες μέρες έχουν μείνει για να υποβάλουν οι φορολογούμενοι τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Κάθε χρόνο αρκετοί φορολογούμενοι κάνουν τη φορολογική τους δήλωση την τελευταία στιγμή. Φέτος περίπου δύο εκατομμύρια είναι οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τη δήλωσή τους. 

Φορολογικές δηλώσεις 2019: 5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Με την φετινή δήλωση εφαρμόζεται για πρώτη φορά το γράμμα του νόμου που θέλει την περίοδο υποβολής να ξεκινά το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του κάθε έτους. Ωστόσο και φέτος υπάρχουν νέα πεδία αλλά και σημεία που θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι φορολογούμενοι καθώς τα λάθη μπορούν να φέρουν πρόσθετο φόρο.

Χάος με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                                    

Φορολογούμενοι και φοροτεχνικοί φαίνεται ότι... "εκβιάζουν" ακόμη μια παράταση στις φορολογικές δηλώσεις με το υπουργείο Οικονομικών να αμύνεται σθεναρά απειλώντας με πρόστιμα.

Παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

ΑΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ                                                         

Έως την Παρασκευή, 15 Ιουλίου, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κάνετε τη φορολογική δήλωση στο Taxis

Το Taxisnet έχει ανοίξει για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και πλέον λογιστές, φοροτεχνικοί και φορολογούμενοι μπαίνουν για τις καθιερωμένες διαδικασίες.

Οπως είναι αναμενόμενο και συμβαίνει κάθε χρόνο κάποιες ώρες της ημέρας, τις ώρες αιχμής, το δίκτυο δέχεται μεγάλη επισκεψιμότητα.

Δείτε τι πρόστιμο θα πληρώσετε αν δεν υποβάλλετε φορολογική δήλωση έως τις 30 Ιουνίου

ΗΧΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                                                                                                    

ΓΓΔΕ: Πώς θα συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την φορολογική δήλωση

Αναλυτικό οδηγό για την σωστή συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης  εισοδήματος φυσικών προσώπων ανήρτησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) στον ιστότοπό της.  Για να καλύψει τις ανάγκες και των φορολογουμένων που μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης, το εγχειρίδιο χρήσης έχει σαν σκοπό να περιγράψει τη

Subscribe to φορολογικές δηλώσεις