Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Φορολογικές Δηλώσεις 2021: Νέες διευκρινίσεις για συγκεκριμένους κωδικούς

Αναλυτικές διευκρινήσεις δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος για τους κωδικούς συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης με αφορμή την πρόσφατη παρέμβασή του για το θέμα αυτό.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΟΕΕ η φορολογική Αρχή αναφέρει τα εξής:

Πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά – Τα σενάρια για τις επιστροφές

«Κούρεμα» έως και 55% από την εφορία θα υποστούν τα αναδρομικά που θα εισπράξουν εντός των προσεχών έξι μηνών περισσότεροι από 1.000.000 συνταξιούχοι (ως επιστροφές των περικοπών που υπέστησαν οι κύριες συντάξεις τους την περίοδο από τις 11-5-2015 έως τις 12-5-2016).

Φορολογικό νομοσχέδιο: Μειώσεις στα τέλη ταξινόμησης ΙΧ και επενδυτικά κίνητρα

Διατάξεις που αποσκοπούν στην προσέλκυση επενδύσεων, στη διαμόρφωση ευνοϊκού φορολογικού περιβάλλοντος, σε στοχευμένες φορολογικές απαλλαγές, σε εξορθολογισμό της φορολογίας των οχημάτων που λαμβάνει υπόψη τους περιβαλλοντικούς στόχους και πολιτικές, με σκοπό να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικ

ΟΟΣΑ: Δεύτερη η Ελλάδα στη φορολόγηση εργαζομένων με παιδιά

Έκθεση του Tax Foundation για τη φορολογική επιβάρυνση της εργασίας

Τη 2η υψηλότερη φορολόγηση εργαζομένων με παιδιά ανάμεσα στις 36 χώρες του ΟΟΣΑ είχε η Ελλάδα το 2019 σύμφωνα με τη συγκριτική έκθεση φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας που δημοσίευσε το Tax Foundation και παρουσιάζει στη χώρα μας τοΚΕΦίΜ.

Πώς κατρακύλησε η μεσαία τάξη – Η κρίση εκτόξευσε τα φορολογικά βάρη

Η μεσαία εισοδηματική τάξη καταβάλλει σήμερα το 51% των φορολογικών εσόδων, ενώ πριν την κρίση κατέβαλε το 39,3%.

Αντίστοιχα, η υψηλότερη εισοδηματική τάξη, που συρρικνώθηκε αριθμητικά και εισοδηματικά, σήμερα καταβάλει το 38,1% των φορολογικών εσόδων έναντι άνω του 50% που κατέβαλε πριν την κρίση.

Μητσοτάκης σε ΕΣΕΕ: Πρώτη προτεραιότητα να βάλουμε ένα τέλος στη φορολογική πολιορκία (video)

"Αποτελεί πρώτη μου προτεραιότητα να βάλουμε ένα τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία" δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, μιλώντας στο συνέδριο "Future of Retail" της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητα.

2020: Ένα νέο φορολογικό τοπίο - Οι αλλαγές σε φόρους, ακίνητα, e-αποδείξεις, μέρισμα και πάγια ρύθμιση

Νέο φορολογικό τοπίο από το νέο έτος 

Το 2020, διαμορφώνεται ένα νέο φορολογικό τοπίο διαμορφώνεται για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και επιχειρήσεις.

Προϋπολογισμός: "Κρυφό χαράτσι" στα ακίνητα μέσω δημοτικών τελών

Πρόσθετα δημοτικά τέλη για αρκετούς πολίτες θα φέρει ο προϋπολογισμός, καθώς οι δήμοι θα αναλάβουν τη διασταύρωση των τετραγωνικών των ακινήτων. Σε ποιες περιπτώσεις θα πληρώνουμε και γιατί επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος

Τρ. Αλεξιάδης: "Βατερλό" της ΝΔ και ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα»

Τα πρώτα «Βατερλό» της κυβέρνησης σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης θα αποτελέσουν τα θέματα «νόμου και τάξης»,η φορολογία και το ασφαλιστικό και φυσικά το προσφυγικό.

Οι 8 αλλαγές στη φορολογία του 2019

Το νέο έτος φέρνει αλλαγές στη φορολογία. Μεταξύ αυτών είναι και η αύξηση του τέλους στη χρήση πλαστικής σακούλας, σημαντικές αλλαγές στο ύψος των φόρων που επιβαρύνουν την απόκτηση και την κατοχή ακινήτων κ.α.\

Οι οκτώ κυριότερες αλλαγές σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" είναι οι εξής:

Μίαρης: Οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και στα ασφαλιστικά (Πίνακες)

Διαβάστε όλες τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και στα ασφαλιστικά με το νέο νόμο για τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

1. Το φορολογητέο εισόδημα  υποβάλλεται σε φόρο, σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:

 

PwC: Στην Ελλάδα χάνεται το 34% του ΦΠΑ

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Υψηλοί φορολογικοί συντελεστές που δεν συνοδεύονται από αντίστοιχα υψηλά φορολογικά έσοδα χαρακτηρίζουν το ελληνικό σύστημα επισημαίνει σε έρευνά της η PricewaterhouseCoopers.

Όλες οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και τα ασφαλιστικά

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΜΙΑΡΗ

Αναλυτικά οι αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος και τα ασφαλιστικά με το νέο νόμο για τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Subscribe to Φορολογία