Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Άνοιξε η πλατφόρμα ρύθμισης οφειλών - Τι πρέπει να κάνετε

Ευκαιρία να ρυθμίσουν οφειλές στο Δημόσιο, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τρίτους πιστωτές σε έως 240 δόσεις και υπό προϋποθέσεις για εξασφαλισμένα δάνεια φυσικών προσώπων σε έως και 420 δόσεις, ακόμα και με κούρεμα χρεών έως και 80%, έχουν από σήμερα επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες κα

Επιβεβλημένο το κούρεμα των οφειλών

Η ΜΕΓΑΛΗ πλειοψηφία των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών είναι εκτεθειμένη σε τοξικά δάνεια στις τράπεζες και σε οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες.

Οφειλές στους δήμους: Οι 120 δόσεις μειώθηκαν σε 100 – Ποιους αφορά η ρύθμιση

Πριν ακόμα προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές προς του δήμους που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ προχώρησε στο «κούρεμα» της ρύθμισης.

120 δόσεις σε δήμους: Ποιες οφειλές ρυθμίζονται, ποιες επιβαρύνσεις διαγράφονται

Την ευκαιρία να «σβήσουν» τις κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία οι οποίες έμειναν απλήρωτες και να ρυθμίσουν όλα τα χρέη που έχουν στους δήμους σε πολλές μικρές μηνιαίες δόσεις που μπορεί να φθάσουν και τις 120 έχουν οι πολίτες με μια ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβληθεί από την Μαρτίου 2021.

Σταϊκούρας: Πιθανή η μετάθεση των οφειλών των επιχειρήσεων το 2022

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε τοποθέτηση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, σχετικά με τη συσσώρευση οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών και στην αδυναμία που μπορεί να υπάρξει για την έγκαιρη αποπληρωμή τους, απάντησε ότι, «Θα εξεταστεί η μετάθεση αυτών των υποχρεώσεων για τ

Στα 1,72 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου

Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες, ανήλθαν τον Αύγουστο στο ποσό των 1,727 δισ. ευρώ.

Τον προηγούμενο μήνα το ποσό έφτανε τα 1,706 δισ ευρώ, όπως προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία για την πορεία των οφειλών του Δημοσίου που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Εισφορές: Ποιες οφειλές παγώνουν μέχρι τον Μάιο του 2021 για όσους επλήγησαν από κορωνοϊό

Παγώνει η πληρωμή των φορολογικών χρεών που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού για τέσσερις κατηγορίες φορολογουμένων μέχρι τον Μάιο του 20121. Συγκεκριμένα οι οφειλές θα παραμείνουν σε αναστολή, ενώ στη συνέχεια η καταβολή τους θα γίνει σε 12 άτοκες ή σε 24 χαμηλότοκες δόσεις, με ετήσιο επιτόκιο 2,5%.

Έκπτωση φόρου με ένα e- mail - Ποιους αφορά

Με ένα e-mail που θα πρέπει να υποβληθεί έως την Τετάρτη 17 Ιουνίου στην εφορία τους θα μπορούν τελικά να καρπωθούν την έκπτωση 25% στην εμπρόθεσμη πληρωμή ΦΠΑ οι επιχειρήσεις που έκαναν χρήση του σχετικού μέτρου.

Πώς θα γίνουν οι συμψηφισμοί οφειλών για όσους δικαιούνται έκπτωση φόρου 25%

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία του συμψηφισμού του 25% του ΦΠΑ του Μαρτίου και του Α΄ τριμήνου 2020, με μελλοντικές οφειλές, δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με εγκύκλιο, την οποία υπέγραψε ο διοικητής της, Γιώργος Πιτσιλής.

Νέα ρύθμιση 120 δόσεων και κούρεμα οφειλής στα ασφαλιστικά ταμεία, προανήγγειλε η Έφη Αχτσιόγλου

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα τεθεί σε εφαρμογή το σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο θα περιλαμβάνει 120 δόσεις και κούρεμα της βασικής οφειλής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Πως θα ρυθμίσετε τις οφειλές ας για να γλιτώστε τις κατασχέσεις

Τρεις εναλλακτικές δυνατότητες τμηματικής εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τις ΔΟΥ και τα Τελωνεία, έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις, παρέχει σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, η ισχύουσα νομοθεσία.

«Τσουνάμι» κατασχέσεων για οφειλές στο Δημόσιο

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνονται τα κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία κατά μέσο όρο φτάνουν σε 10 χιλιάδες την ημέρα.

Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών: Μόλις 38.018 οφειλέτες παραμένουν στις 100 δόσεις

Μόλις 38.018 οφειλέτες παραμένουν στις 100 δόσεις για να εξοφλήσουν χρέη 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ εκτός ρύθμισης έχουν βγει 34.066 με χρέη 1,5 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Αυξήθηκαν 218,9 εκατ. ευρώ οι «κόκκινες» οφειλές προς το Δημόσιο τον Μάρτιο

Αύξηση κατά 218,9 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Μάρτιο. Σημαντικά χαμηλότερη  από τα 331 εκατ. ευρώ του Μαρτίου 2015 και τα 488,9 εκατ .ευρώ του Μαρτίου 2014. Από την αρχή του 2016, παρατηρείται μία πτώση στον ρυθμό αύξησης των οφειλών, η οποία συντηρείται σε σταθερή βάση.

 

Χουλιαράκης: Εξόφληση των οφειλών προς ιδιώτες μέχρι το τέλος του 2016

Μέχρι το τέλος του έτους, θα έχουν εξοφληθεί όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τους ιδιώτες, ανέφερε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

ΔΕΗ: Ρύθμιση σε 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή για τις οφειλές των αγροτών

Σε 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή, θα μπορούν να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την ΔΕΗ, οι αγρότες!

Η απόφαση πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, στις 10 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου, της επιχείρησης, στηρίζοντας όλους τους καταναλωτές και την ελληνική οικονομία.

Αλεξιάδης: Τον Απρίλιο στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων χρωστούν άνω των 150.000 ευρώ στο Δημόσιο

Σύντομα και πιο συγκεκριμένα, στις αρχές Απριλίου αναμένεται να έχει δημοσιοποιηθελί η λίστα των ονομάτων όσων έχουν οφειλές προς το δημόσιο άνω των 150 χιλ. ευρώ και δεν έχουν προβεί σε ρύθμισή τους.

Εξοφλούν το χρέος με… προσευχές!

Μοιάζει απίστευτο ωστόσο κάποιοι εξοφλούν τις οφειλές τους με... προσευχές!

Ο λόγος για μια επισκοπή της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία θα εξοφλήσει με... προσευχές το χρέος της προς μια κατασκευαστική εταιρεία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Subscribe to οφειλές