Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Blue Monday: Η πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου είναι σήμερα 17 Ιανουαρίου

Η Blue Monday, η πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου έχει ξημερώσει εδώ και κάποιες ώρες και μας γεμίζει μελαγχολία... Η 17η Ιανουαρίου 2022 είναι η πρώτη... τσαγκαροδευτέρα κι επηρεάζει όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά κι ολόκληρο τον πλανήτη. Το καταθλιπτικό κοκτέιλ έχει πολλά συστατικά.

Αυξημένος ο κίνδυνος κατάθλιψης λόγω χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, ο οποίος ποικίλει ανάλογα με την ηλικία του χρήστη και το ποιό μέσο αυτός χρησιμοποιεί κυρίως (τη μεγαλύτερη επίπτωση φαίνεται να έχει το Snapchat και μετά το Facebook), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου - Αίσθημα μοναξιάς και κατάθλιψης στους νέους

Δραματικά έχει αυξηθεί η χρήση του Διαδικτύου από τους νέους κατά τη διάρκεια του με αποτέλεσμα, σύμφωνα με σχετική έρευνα, να αυξάνεται το αίσθημα μοναξιάς και κατάθλιψης μεταξύ τους.

Κατάθλιψη: Μια νόσος που αντιμετωπίζεται

Η κατάθλιψη είναι μια κοινή και σοβαρή ιατρική ασθένεια που επηρεάζει αρνητικά τον τρόπο που αισθάνεται κάποιο άτομο, τον τρόπο που σκέφτεται και τον τρόπο που ενεργεί. Η κατάθλιψη προκαλεί συναισθήματα θλίψης, απαξίωσης ή και απώλεια ενδιαφέροντος για τις δραστηριότητες που παλιότερα χαροποιούσαν το άτομο που την έχει.

Τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει αν τα αντικαταθλιπτικά θα «δουλέψουν» ή όχι σε κάποιον

Καθοριστικό ρόλο στη θεραπεία της κατάθλιψης μπορεί να παίζει σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη, καθώς ένα νέο «έξυπνο» σύστημα που ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, είναι το πρώτο στον κόσμο που μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια αν ένας ασθενής θα ανταποκριθεί στη χορήγηση αντικαταθλιπτικών ή όχι, οπότε θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις

Θλίψη στην Αιτωλοακαρνανία: 56χρονος κρεμάστηκε στο σπίτι του

Ο άνδρας τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως έπασχε από κατάθλιψη

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας η είδηση ότι ένας 56χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του.

Κατάθλιψη; Τα αντι...φλεγμονώδη είναι η λύση

Η συγκεντρωτική ανάλυση δεδομένων έδειξε ότι τα αντιφλεγμονώδη είναι πιο αποτελεσματικά από τα εικονικά φάρμακα και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της τυπικής αντικαταθλιπτικής αγωγής.

Αυτές είναι οι 9 "θαυματουργές" τροφές που καταπολεμούν την κατάθλιψη καλύτερα απο τα φάρμακα (ΛΙΣΤΑ)

Πολλές φορές μία φαρμακευτική αγωγή δεν είναι δυνατή για να αντιμετωπίζει την κατάθλιψη, η φροντίδα θα πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα και να επικεντρώνεται στο μυαλό και το σώμα για να διασφαλιστεί η υγεία συνολικά.

Ποιά είναι τα πολλά ψέματα που σου λέει η κατάθλιψη;

Η κατάθλιψη σου λέει ότι είσαι μόνος σου. Ότι κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει και ότι τα προβλήματά σου είναι χειρότερα από τα προβλήματα των άλλων. 

Η κατάθλιψη σου λέει ότι υπερβάλλεις συνεχώς, ότι αντιδράς χωρίς λόγο, ότι κανένας δεν θα σε πιστέψει και κανένας δεν σε συμπαθεί.

Πασίγνωστος τραγουδιστής: «Έπαθα κατάθλιψη, δεν μπορούσα να τραγουδήσω»

Για την σκοτεινή περίοδο της ζωής του που έδωσε μάχη με την κατάθλιψη μίλησε ο δημοφιλής τραγουδιστής  Γεράσιμος Ανδρεάτος, σε μία σπάνια και εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Με το Καλημέρα».

Και όμως η άσκηση αποτελεί διέξοδο από την… κατάθλιψη

«Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η άσκηση μπορεί να μειώσει τα επίπεδα κατάθλιψης. Ευεργετικά οφέλη έχει, επίσης, και η φυσική δραστηριότητα», σύμφωνα με τον ερευνητή στη ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ανδρέας Φλουρής, εξηγώντας στη συνέχεια τι εννοούμε φυσική δραστηριότητα.

Εικονική πραγματικότητα... εναντίον κατάθλιψης

Μια καινοτομική μέθοδος, που δοκιμάζουν Βρετανοί και Ισπανοί επιστήμονες, αξιοποιεί την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας για θεραπευτικούς σκοπούς σε ανθρώπους με κατάθλιψη. Τα έως τώρα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς τα συμπτώματα της νόσου μειώνονται και οι ασθενείς γίνονται λιγότερο επικριτικοί απέναντι στον εαυτό τους.

Subscribe to καταθλιψη