Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εκτοξεύεται το κόστος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Αυξημένο έως και κατά 18,5% θα είναι φέτος το κόστος του εορταστικού τραπεζιού σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ).

Τι αλλάζει από αύριο στις ηλεκτρονικές πληρωμές

Η τάση αυτή, που ενισχύθηκε τόσο διεθνώς όσο και στην χώρα μας λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή, εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Η συγκεκριμένη στροφή στις ηλεκτρονικές πληρωμές δημιουργεί την ανάγκη αυτές να ολοκληρώνονται άμεσα όλες τις ημέρες και ώρες του χρόνου.

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα τις Κυριακές 12 και στις 19 Δεκεμβρίου 2021 όπως επίσης την παραμονή των Χριστουγέννων καθώς και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.

Black Friday: Ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ ο τζίρος – Τι αναμένεται για τη Cyber Monday

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως ο τζίρος της φετινής εκπτωτικής περιόδου Black Friday - Cyber Monday θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ και τα 3 εκατ. πωλήσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Black Friday: Ο δεκάλογος που θα σώσει τους καταναλωτές από τις «παγίδες» της αγοράς

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με την ευκαιρία της Black Friday και με σκοπό την προστασία του καταναλωτικού κοινού, ανακοίνωσε τον δεκάλογο της Black Friday που φέτος είναι στις 26 Νοεμβρίου.

Black Friday: Αντίστροφη μέτρηση - Τί πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Οι καταναλωτές έχουν ήδη ξεκινήσει το σαφάρι ενημέρωσης τιμών και προϊόντων είτε διαζώσης είτε κυρίως μέσα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα προκειμένου να είναι έτοιμοι για τυχόν προσφορές εν όψει τόσο της Black Friday όσο και της Cyber Monday.

Black Friday: Τότε προγραμματίζουν οι Ελληνες τις αγορές τους για τα Χριστούγεννα

Περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες καταναλωτές (59%) σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους την περίοδο της Black Friday, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας «Holiday Shopping Trends 2021» που πραγματοποίησε η Sitecore.

Οδηγίες προς τους καταναλωτές ενόψει της «Black Friday», στις 27 Νοεμβρίου

Ενόψει των εμπορικών προσφορών της Black Friday στις 27 Νοεμβρίου, η οποία συχνά δημιουργεί την αίσθηση του «επείγοντος» στη λήψη απόφασης αγοράς, η γενική διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συστήνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προ

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται γνωστά αλλαντικά - Βρέθηκε επικίνδυνος μικροοργανισμός

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με ανάκληση αλλαντικών εξέδωσε ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων). Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, η μονάδα παραγωγής «LAKI, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ Α.Ε., ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» ενημέρωσε τον Ε.Φ.Ε.Τ. για συμπληρωματική ανάκληση των παρακάτω προϊόντων:

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις αγορές του Πάσχα εν μέσω της πανδημίας

Είναι δεδομένο ότι και οι έλληνες καταναλωτές διέρχονται μια πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, που δημιουργεί αρνητικές καταστάσεις στην καθημερινότητά τους.

Ωστόσο όμως τα παραδοσιακά πασχαλινά έθιμα είναι αυτά που δίνουν ένα ξεχωριστό ευχάριστο συναίσθημα τις άγιες ημέρες του πάσχα.

Στα 53,66 ευρώ το μέσο πασχαλινό καλάθι του 2020 δείχνει έρευνα του ΙΕΛΚΑ

Το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) με έρευνα του η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 9 Απριλίου, αναφέρει ότι το μέσο πασχαλινό τραπέζι για το Πάσχα το 2020 θα διαμορφωθεί στα 53,66 ευρώ, μειωμένο κατά 0,4% σε σχέση με το 2019 που ήταν 53,86 ευρώ.

Η δωρεά της ΔΕΗ στο ΕΣΥ έγινε "στην πλάτη" των καταναλωτών

Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα είχαν η ΔΕΗ και η Κυβέρνηση για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αφού ανακοίνωσαν τη δωρεάν πέντε εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια υλικού στο ΕΣΥ, στη συνέχεια ενημέρωσαν πως δεν πρόκειται ακριβώς για «δωρεά», αλλά το υλικό θα πληρωθεί με μια έξτρα επιβάρυνση στους λογαριασμούς των πολιτών. 

Κορωνοϊος: Συμβουλές ΕΦΕΤ για αποφυγή μετάδοσης -Τι πρέπει να προσέχουν καταναλωτές & επιχειρήσεις

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα, ενημερώνει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις τροφίμων.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για τον κορωνοϊο

Subscribe to καταναλωτές