Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Απάντηση Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ: "Ασυγχώρητη ελαφρότητα η χρησιμοποίηση δηλώσεων του Ερντογάν"

Την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προκάλεσε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται με πρωτοφανή ελαφρότητα τα εθνικά θέματα. 

Foreign Policy - Κείμενο κόλαφος: "Η Ελλάδα έχει οδηγηθεί σε κρίση εξωτερικής πολιτικής"

Άρθρο που δημοσιεύεται στο Foreign Policy και υπογράφει ο δημοσιογράφος, Γιάννης Μπαμπούλιας καυτηριάζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Κ. Μητσοτάκης: Άσκηση εξωτερικής πολιτικής με «οδηγίες» Κοντζιά

Πολλά ερωτηματικά έχουν γεννήσει η στάση που έχει κρατήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του στο θέμα του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης όπως αντίστοιχα και  ο χειρισμός του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα, κυρίως λόγω της κυβερνητικής αμηχανίας.

"Συγκλονίζει" η Βούλτεψη: "Τι δουλειά έχει η Ελλάδα στο Βερολίνο;"

Έχουμε ζήσει πολλές εκδοχές της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, και συχνά βρισκόμαστε "αμήχανοι", καθώς είναι δύσκολο να εξηγηθούν.

Τελευταίο "επίτευγμα" ο αποκλεισμός της χώρας από της Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο, παρά τη δεδηλωμένη επιθυμία της κυβέρνησης να συμμετάσχει.

Πολιτική Γραμματεία Πράττω: Έλλειψη στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και σειρά επιπόλαιων επιλογών

Η εξωτερική και η οικονομική πολιτική βρέθηκαν μεταξύ άλλων θεμάτων στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ, την Τετάρτη

Άρρηκτο το Εθνικό μέτωπο - Δένδιας: Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα

Σε δηλώσεις του, μετά της συνεδρίαση, ο κ. Δένδιας τόνισε πως η «η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση, είναι στο στενό πυρήνα της ΕΕ και μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα».

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τα κόμματα για τις εξελίξεις στο ζήτημα Τουρκίας - Λιβύης και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδρίασε χθες Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Πρώτη φορά η Ελλάδα καταψήφισε τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων

Φανερή η ικανοποίηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ, όταν ευχαρίστησε τις χώρες που «αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ» εντάσσοντας το Τμήμα για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων σαν «θεσμό που εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ» γ

Φοιτητές ζητούν να δικαστεί ο Ομπάμα για τους χιλιάδες θανάτους από την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ (Βίντεο)

Τις φωνές τους ένωσαν φοιτητές από τη Ρωσία ζητώντας από τα Ηνωμένα Έθνη να σταματήσουν την επιθετικότητα της Ουάσιγκτον.

Στο μεταξύ, καλοόυν τη Χάγη, να παραπέμψει σε δίκη τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, για τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί εξαιτίας της πολιτικής του.   

Subscribe to εξωτερική πολιτική