Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τι ισχύει για παρατάσεις και αναστολές στις οφειλές προς Εφορία και Ταμεία - Τι να προσέξετε

Παρατάσεις, αναστολές και άλλες αλλαγές σε προθεσμίες εκπλήρωσης φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων τέθηκαν σε ισχύ από την κυβέρνηση στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων παροχής οικονομικών διευκολύνσεων προς εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πρωτοφανή κρίση την οποία έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες

Στα μέτρα που έχει λάβει η ΑΑΔΕ, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες για την πληρωμή φορολογικών οφειλών, αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Ως τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα ζευγάρια που επιθυμούν να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις

Για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση η προθεσμία τρέχει καθώς μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση έως 28 Φεβρουαρίου σε ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ

Αντικαπνιστικός Νόμος: Πήγε να πληρώσει πρόστιμο αλλά η Εφορία…δεν γνώριζε τη διαδικασία

Απλά...ελληνικά

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται στη χώρα μας ο Αντικαπνιστικός Νόμος, με το κάπνισμα να απαγορεύεται σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που δεν… βάζουν μυαλό και δε συνετίζονται.  Αναγκάζονται, λοιπόν να πληρώσουν πρόστιμο.

Χρέη στην εφορία: Πότε αναμένεται η εγκύκλιος για τη νέα πάγια ρύθμιση

Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η εγκύκλιος για τη νέα πάγια ρύθμιση 24-48 δόσεων, ενώ γίνεται προσπάθεια η πλατφόρμα να είναι έτοιμη τον Φεβρουάριο, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Νέα ρύθμιση για την εφορία: Πώς υπολογίζονται ύψος και αριθμός δόσεων

Από το νέο έτος, τόσο οι νέοι οφειλέτες, όσο και οι οφειλέτες με παλαιές οφειλές (αρκεί αυτές την 1-11-2019 να μην είχαν ενταχθεί σε άλλη ρύθμιση) έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από το νέο έτος.

Δείτε τι χρειάζεται για την κατάθεση των πινακίδων – Ως πότε μπορείτε να υποβάλετε δήλωση ακινησίας

Οι γνωστές ουρές του Νοεμβρίου αναμένεται να επανεμφανιστούν στις εφορίες, δεδομένου ότι για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες φορολογούμενοι θα καταθέσουν τις πινακίδες τους έως το τέλος του έτους για να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2019.

Έρχονται ηλεκτρονικά «ραβασάκια» από την εφορία

Μαζικά ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) σε όλους όσους δεν προέβησαν ως τις 29 Ιουλίου στην καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος έστειλε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Με τα μηνύματα ζητείται με «ευγενικό» τρόπο από τους οφειλέτες του Δημοσίου να πληρώσουν τις οφειλές τους

Η απίστευτη χειρονομία της Βίκυς Σταυροπούλου που γλύτωσε τη Σοφία Βογιατζάκη από τη φυλακή!

Οι φίλοι στις δύσκολες ώρες φαίνονται και η ηθοποιός Σοφία Βογιατζάκη έρχεται να μας το επιβεβαιώσει με μία προσωπική της ιστορία.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Λοιπόν», η ηθοποιός μίλησε για την δύσκολη περίοδο  που κόντευε να μπει φυλακή, λόγω οφειλών της στην εφορία.

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από την Εφορία: Τι να κάνετε για να προστατευτείτε

ΣΑΦΑΡΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ                                                                                                                 

Τεράστια αύξηση στις κατασχέσεις καταθέσεων παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.

Μάλιστα το πρώτο πεντάμηνο του έτους είναι αυξημενες κατά περισσότερες από 100.000.

Ζητούν και το 30ευρω

Αφού έγινε ο κακός χαμός στα ΜΜΕ για τα τηλεφωνήματα που δέχονται οι φορολογούμενοι από την εφορία να τακτοποιήσουν τις οφειλές, έβγαλε ανακοίνωση – απάντηση η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.  Τι απαντάει λοιπόν μεταξύ άλλων; Ότι είναι μια διαδικασία που υπάρχει από τον Απρίλιο του 2012(!) και παίρνουν οι υπάλληλοι και μόνον για να «υπενθυμίσ

Subscribe to Εφορία