Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νέος ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα δουν φέτος το «λογαριασμό» να ξεφουσκώνει και για ποιους «χτυπάει η καμπάνα»

Σε αγώνα ταχύτητας για τη διαμόρφωση της νέας κλίμακας υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων επιδίδονται στο υπουργείο Οικονομικών.

Πληρωμές Δεκεμβρίου - Όλες οι καταβολές μέχρι τα Χριστούγεννα

Σήμερα Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, αναμένεται να καταβληθεί η προκαταβολή για το επίδομα θέρμανσης στους περσινούς δικαιούχους και ταυτόχρονα ανοίγει μία περίοδος πληρωμών που θα ολοκληρωθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

ΕΝΦΙΑ 2022: Περίπου 2,5% - 3% μικρότερος - Πότε είναι η πρώτη δόση

Χαμηλότερος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ που θα κληθεί να πληρώσει η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων για το 2022 παρότι θα ενσωματωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες ώστε να υπολογιστεί ο φόρος και οι οποίες είναι σε μεγάλο βαθμό είναι αυξημένες σε σχέση με αυτές που ισχύουν σήμερα.

Εφορία: Τι πρέπει να πληρώσετε μέχρι σήμερα

Τελευταία ημέρα σήμερα για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι προκειμένου να παραμείνουν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις καλούνται να πληρώσουν σειρά φόρων όπως ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, δόσεις ρυθμίσεων αλλά και επανένταξης στις 100 και 120 δόσεις για όσους το επιθυμούν.

ΕΝΦΙΑ: Οι δύο δυνατότητες πληρωμής της πρώτης δόσης – Πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά

Τη δυνατότητα να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ στο τέλος του Οκτωβρίου, χωρίς την όποια επιβάρυνση, θα έχουν οι φορολογούμενοι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση της Βουλής.

Νέες αντικειμενικές αξίες: Οι μεγάλες ανατροπές στον χάρτη και ο ΕΝΦΙΑ

Μεγάλες ανατροπές στον χάρτη των ακινήτων προκαλούν οι νέες αντικειμενικές αξίες οι οποίες από τις αρχές του 2022 αναμένεται να βάλουν «φωτιά» στους φόρους μεταβίβασης ακινήτων και να προκαλέσουν ντόμινο αλλαγών σε φόρους και τέλη που επιβαρύνουν την ακίνητη περιουσία των φορολο

Ανακοινώνονται οι νέες αντικειμενικές αξίες: Τι αλλάζει στον ΕΝΦΙΑ

Ώρα μηδέν για τις νέες αντικειμενικές αξίες, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο να προχωρούν σε σχετικές ανακοινώσεις σήμερα το πρωί στις 9:00.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ

Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς θα πρέπει να ενσωματωθούν και οι τελευταίες αλλαγές, όπως είναι η μείωση της προκαταβολής φόρου, οι αλλαγές στις ηλεκτρονικές αποδείξεις κ.ά.

Χωρίς αλλαγές ο ΕΝΦΙΑ του 2021 - Σε έξι δόσεις η εξόφληση

Το οικονομικό επιτελείο έχει «κλειδώσει» το σχέδιο φορολόγησης των ακινήτων, το οποίο θα συζητήσει σήμερα με τους επικεφαλής των θεσμών και προβλέπει ότι ο ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα υπο

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι δεν πληρώνουν φόρο ακινήτων

Περισσότεροι αναμένεται να είναι φέτος όσοι δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς οι προϋποθέσεις για τη μείωση κατά 50% παραμένουν σταθερές, αλλά αυξάνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα δηλώσουν χαμηλότερα εισοδήματα.

Πώς και πότε θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ – Τα έξι SOS που πρέπει να γνωρίζετε

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσουν να αναρτώνται από τις 25 Σεπτεμβρίου, προκειμένου μέχρι τότε να έχουν γίνει οι αναγκαίες αλλαγές στο σύστημα εκκαθάρισης του φόρου που οφείλονται στην πρόσφατη ρύθμιση, με την οποία απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι κάτοικοι 28 μικρών ακριτικών νησιών.

Ακίνητα: «Παγώνει» το σχέδιο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών

Με την πανδημία του κορωνοϊού να βρίσκεται σε έξαρση το οικονομικό επιτελείο βάζει ξανά στον πάγο το σχέδιο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την ένταξη στο σύστημα 3.000 περιοχών.

Subscribe to ΕΝΦΙΑ