Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται αναστολή εισφορών - Τι ισχύει για τις ρυθμίσεις

Την αναστολή καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων για τις επιχειρήσεις που πλήττονται βάσει ΚΑΔ από την εξάπλωση του κορωνοϊού «κλειδώνει» ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας. Η ΚΥΑ προβλέπει τα μέτρα που έχουν ήδη εξαγγελθεί και συγκεκριμένα :

Εισφορές: Τι αλλάζει για μισθωτούς με μπλοκάκια

Εκ νέου αλλάζει η ασφάλιση των εργαζόμενων μισθωτών που έχουν παράλληλα και μπλοκάκι, καθώς στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας θα υπάρχει διάταξη η οποία θα καταργεί την υποχρέωση για καταβολή διπλών εισφορών.

Τα δύο σενάρια για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης - Καταργείται το 2021

Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ως το 2021, με ενδιάμεση σημαντική μείωσή της το 2020, καθώς επίσης και μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ του έτους 2020 κατά 8%, θα προβλέπει ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάζεται ήδη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Νέες συντάξεις για 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους - Τα ποσά

Οι νέες συντάξεις θα κυμαίνονται από 775 ως 2.501 ευρώ, με βάση το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών, ο οποίος θα ισχύσει από 1/1/2020 για περίπου 1.500.000 μη μισθωτούς, δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους.

ΕΦΚΑ: Πότε αναρτώνται τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Ιανουαρίου;

Το διήμερο 23-24 Φεβρουαρίου, θα αναρτηθούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ οι εισφορές Ιανουαρίου των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι εισφορές έχουν υπολογιστεί με τα νέα μειωμένα ποσοστά κλάδου σύνταξης, όπως προσδιορίζονται με το N. 4578/2018.

«Πύρινο καπέλο» στις εισφορές του ΟΑΕΕ

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 300% ΠΑΡΑΠΑΝΩ                                                        

Φωτιά στις τσέπες χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ βάζουν οι νέες ασφαλιστικές εισφορές που θα κληθούν να καταβάλλουν με το νέο ασφαλιστικό καθεστώς που προβλέπεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η Μέρκελ οφείλει στο CDU 9.500 ευρώ από εισφορές

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, οφείλει το ποσό των 9.500 ευρώ στο κόμμα της, το CDU. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η συγκεκριμένη οφειλή έχει προκύψει μόνο από το τρέχον έτος, αλλά για αυτή δεν φέρει ευθύνη η καγκελάριος αλλά το κόμμα.

Subscribe to Εισφορές