Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για αναδρομική μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης

Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ και μείωσή της για υψηλότερα εισοδήματα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Εισφορά αλληλεγγύης: Εξελίξεις για το 2020 - Kατάργηση το 2021

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται εξελίξεις για την εισφορά αλληλεγγύης του 2020. Ενώ ταυτόχρονα αναμένεται κατάργηση της εισφοράς το 2021. 

Μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης εντός του 2020 και πλήρης κατάργησή της το 2021, προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο.

Τα δύο σενάρια για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης - Καταργείται το 2021

Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ως το 2021, με ενδιάμεση σημαντική μείωσή της το 2020, καθώς επίσης και μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ του έτους 2020 κατά 8%, θα προβλέπει ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάζεται ήδη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

ΚΙΝΑΛ: "Δυο χρόνια τώρα επιμένουμε με κάθε τρόπο - Να στηριχθεί η μεσαία τάξη"

Την ελπίδα να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού για μείωση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας ωστόσο ότι θα αποτελέσει "εμπαιγμό των πολιτών, αν η κυβέρνηση επιχειρήσει την ίδια στιγμή να συμψηφίσει το όφελος με αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών και υπερβολικές αυξήσεις στις

Απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

Απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης τα αναδρομικά που καταβλήθηκαν σε όσους αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου, ενώ επεκτείνεται και για το 2019 η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018.

H εισφορά αλληλεγγύης που θα πληρώσουμε το 2016

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα επιβληθεί φέτος κλιμακωτά, σε ετήσια συνολικά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Αυτοί που φαίνονται να επιβαρύνονται περισσότερο φέτος είναι όσοι έχουν ετήσια συνολικά εισοδήματα, πραγματικά ή τεκμαρτά, πάνω από 30.000 ευρώ.

Αλλαγές στη φορολογία και την εισφορά αλληλεγγύης (Πίνακας)

Τι προβλέπει το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου

Αλλαγές στη φορολογία των μεσαίων και υψηλών εισοδημάτων προβλέπει το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, με επιβαρύνσεις που θα ξεκινούν από τις 30.000 ευρώ και θα μεγαλώνουν σημαντικά για τα υψηλότερα εισοδήματα.

Δείτε πόσο θα πληρώσετε για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Μια πλήρως αναμορφωμένη κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, στην οποία τα ετήσια εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ παραμένουν αφορολόγητα, τα εισοδήματα από 12.001 μέχρι 20.000 ευρώ δεν ελαφρύνονται ούτε επιβαρύνονται, τα εισοδήματα από 20.001 μέχρι 35.000 ευρώ ελαφρύνονται και από εκεί και πάνω προκύπτουν για άλλα κλιμάκια μειώσεις

Subscribe to Εισφορά Αλληλεγγύης