Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Διάβημα της Ελλάδας στην Τουρκία για παράνομη αλιεία

Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία για παράνομη αλιεία έκανε η Ελλάδα σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών. Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει κλιμακώσει την ένταση τόσο σε επίπεδο ερευνών όσο και σε επίπεδο αλιείας με αποτέλεσμα να αντιδρά έντονα η Ελλάδα.  

Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών: Διάβημα της Αθήνας στην Τουρκία

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση Δένδια -Τσαβούσογλου που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου πορεύεται η Αθήνα στα ελληνοτουρκικά, καθιστώντας όμως παράλληλα σαφές πως δεν θα ανεχθεί τις συνεχιζόμενες  προκλήσεις της Τουρκίας.

ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Άγκυρα για την παράνομη NAVTEX

Διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε την Παρασκευή στην τουρκική πλευρά, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, σε συνέχεια της νέας παράνομης NAVTEX  που εξέδωσε η Τουρκία για παράνομες έρευνες πλησίον του Καστελόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Διάβημα στην Άγκυρα: Κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης στο υπουργείο Εξωτερικών

Εκλήθη νωρίτερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, στον οποίον διενεργήθηκε διάβημα με αφορμή τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας,

Αυστηρό διάβημα προς τα Σκόπια για την ωμή βία στην Ειδομένη

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΖΗΤΑ Η ΑΘΗΝΑ                                

Σε διπλό διάβημα προέβη ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, πρέσβης κ. Θεοχάρης Λαλάκος, με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ειδομένη, τα οποία το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει απαράδεκτα.

Διάβημα Κοτζιά στην Αυστρία για τα σύνορα

«Μονομερής ενέργεια να λείπει η Ελλάδα από τη διάσκεψη»

Διάβημα διαμαρτυρίας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης στη Βιέννη Διάσκεψης των Υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αυστρίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων,  επέδωσε κατά πληροφορίες το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: 

Subscribe to διάβημα