Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Προ των πυλών το πρώτο μηνιαίο αντισυλληπτικό χάπι

Το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι που μπορεί να λαμβάνεται μόνο μια φορά το μήνα ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Η κάψουλα, που δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πειραματόζωα (θηλυκούς χοίρους), διαλύεται αργά στο στομάχι και απελευθερώνει συνθετικές ορμόνες επί περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Νέα μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να φορτίσει ένα ηλεκτρικό όχημα σε δέκα μόνο λεπτά

Ερευνητές στις ΗΠΑ, ανέπτυξαν μια πειραματική νέου τύπου μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία μπορεί να φορτίσει ένα ηλεκτρικό όχημα μέσα σε μόνο δέκα λεπτά, επιτρέποντας την οδήγηση για άλλα 300 χιλιόμετρα περίπου.

Επιστήμονες ανακάλυψαν τρόπο να μετατρέπουν όλες τις ομάδες αίματος στον συμβατό τύπο "0"

Σε μια ανακάλυψη που θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές προχώρησαν οι επιστήμονες, που κατάφεραν να βρουν τον τρόπο για να μετατρέπουν όλες τις ομάδες αίματος στον παγκόσμιο τύπο 0 που είναι συμβατός για όλους τους ασθενείς.

Σπουδαία ανακάλυψη γιγάντιας "ραδιο-γέφυρας" που συνδέει 2 σμήνη γαλαξιών

Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν μια τεράστια ζώνη ραδιο-εκπομπών, μήκους δέκα εκατομμυρίων ετών φωτός, η οποία σαν γέφυρα συνδέει δύο σμήνη γαλαξιών που αργά οδεύουν σε σύγκρουση μεταξύ τους.

Επιστημονική ανακάλυψη: Αυτό είναι το πιο μακρινό σώμα στο ηλιακό σύστημα

Ένας νάνος πλανήτης που ανιχνεύθηκε σε απόσταση άνω των 100 αστρονομικών μονάδων (μια αστρονομική μονάδα αντιστοιχεί στην απόσταση της Γης από τον Ήλιο) είναι το πιο μακρινό ουράνιο σώμα στο ηλιακό μας σύστημα όπως ανακοίνωσε ομάδα αστρονόμων από τις ΗΠΑ.

Κούροι Αρχαϊκής Περιόδου ανακαλύφθηκαν στη Λοκρίδα

Σύμφωνα με το LamiaReport, αγρότης στην περιοχή της Λοκρίδας κατά τη διάρκεια εργασιών στο κτήμα του - συγκεκριμένα φύτευε ρίζες ελιές - χτύπησε αντικείμενο που από την πρόχειρη εκσκαφή που έκανε επρόκειτο για άγαλμα.

Νέο όπλο στη μάχη κατά των εγκεφαλικών επεισοδίων

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ                                                                              

Μια διεθνής επιστημονική ομάδα ανακάλυψε ένα γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικά επεισόδια. Βρέθηκαν, επίσης, και άλλα γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας.

Μια ιστορική ανακάλυψη αλλάζει την ιστορία της Δανίας! (Εικόνα)

Σε μια ιστορική ανακάλυψη που αλλάζει σημαντικά την ιστορία της Δανίας, οδηγήθηκε τυχαία ένας ερασιτέχνης εξερευνητής όταν έχοντας γυρίσει νωρίς από τη δουλειά του, πήρε την ανιχνευτή μετάλλων που συχνά χρησιμοποιεί και άρχισε να ψάχνει, όπως συνηθίζει, για διάφορα πολύτιμα αντικείμενα.

Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Δείτε τι εντόπισαν 420 μέτρα κάτω από τη γη! (Εικόνες)

Σημαντική ανακάλυψη έκανε μια ομάδα Γάλλων και Κινέζων ερευνητών καθότι εντόπισαν ένα υπόγειο σπήλαιο σπάνιας ομορφιάς.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν και βάσει των φωτογραφιών που έδωσαν στη δημοσιότητα, πρόκειται για μια σπάνια δολίνη (σπήλαιο σε σχήμα λεκάνης, χωρίς οροφή) σπηλιά στην αυτόνομη περιφέρεια Γκουανγκσί στην Κίνα.

Η Αμφίπολη συνεχίζει να μαγεύει - Η νέα ανακάλυψη που συγκλονίζει! (Φωτογραφίες)

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη του ερευνητή Αθανασίου Φουρλή από τη Φλωρεντία, με προσομοίωση της κίνησης του ήλιου κατά το δεύτερο μισό του 4ου αιώνα π.Χ., βρίσκει ότι ο Λέοντας κοίταζε την ανατολή του χειμερινού ηλιοστασίου. Για πολλά χρόνια ο Λέοντας της Αμφιπόλεως ήταν ο ακοίμητος φρουρός της γέφυρας του Στρυμόνα.

Subscribe to ανακάλυψη