Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Φρένο» στα χειρουργεία: 2.400 ασθενείς σε αναμονή μόνο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

«Φρένο» στα χειρουργεία: 2.400 ασθενείς σε αναμονή μόνο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Την οριακή κατάσταση των νοσοκομείων με ασθενείς να βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να χειρουργηθούν περιέγραψε μιλώντας στο Open το πρωί του Σαββάτου η παθολόγος του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Μαίρη Αγρογιάννη. 

«Είμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση όπως ήμασταν στο δεύτερο και στο τρίτο από άποψη αντιμετώπισης, από άποψη στελέχωσης των νοσοκομείων, από άποψη των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε» αναφέρει αρχικά χαρακτηρίζοντας το τέταρτο κύμα «χειρότερο» και πιο «θανατηφόρο».

Μάλιστα, σημείωσε το ΕΣΥ έχει γίνει μονοθεματικό με αποτέλεσμα ασθενείς με άλλες παθήσεις που μπορεί να έχουν ακόμη και προγραμματισμένα χειρουργεία να μένουν στο...περίμενε.

Όπως είπε η κ. Αγρογιάννη στο ΚΑΤ περιμένουν να χειρουργηθούν για διάφορες παθήσεις 16.000 ασθενείς ενώ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας 2.400 με τα στοιχεία αυτά να σημειώνει ότι είναι επίσημα και αναρτημένα στους ιστοτόπους των νοσοκομείων. 

Τα επείγοντα χειρουργεία προφανώς και γίνονται και αλίμονο να μη γίνονταν. Αυτά που έρχονται, τα βαριά τροχαία, οι πολυτραυματίες ή οτιδήποτε είναι άμεσα απειλητικό για τη ζωή. Από εκεί και πέρα ακόμα και ένα τακτικό χειρουργείο αν δεν γίνει όταν πρέπει σε 2-3 μήνες μπορεί να γίνει επείγον και έκτακτο», συμπλήρωσε η ίδια.