Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιώργος Λακόπουλος

 

Ο Γιώργος Λακόπουλος είναι δημοσιογράφος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

 

Σκάνδαλο Νοβάρτις: Κυβερνητική παρωδία ή πανικός;

Όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, μετά τη δολοφονία Λαμπράκη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναρωτήθηκε: «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;». Ήταν η απόγνωση του Πρωθυπουργού που διαπίστωνε ότι κάποια παράκεντρα εξουσίας προκαλούσαν εξελίξεις τις οποίες ο ίδιος, ως   Πρωθυπουργός, δεν μπορούσε να ελέγξει.

Tο σκάνδαλο Νοβάρτις σέρνει στον γκρεμό ΝΔ και Κινάλ

Ποιος Παπαγγελόπουλος και ποια «διερεύνηση του ρόλου του στην υπόθεση Νοβάρτις», κατά το παραπεμπτικό της Βουλής. Οι πραγματικοί στόχοι της Προανακριτικής Επιτροπής που συναποφάσισαν ΝΔ και Κινάλ ήταν άλλοι.

Η κυβερνητική παραπλάνηση με τη Χάγη και τι κρύβει

Η μόνη διακριτή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι η προσφυγή στο Διεθνή Δικαστήριο της Χάγης, για την οριοθέτησή της υφαλοκρηπίδας και των «θαλάσσιων ζωνών», όπως λέει.

Η Ελένη Τουλουπάκη στο δρόμο του Σαρτζετάκη και του Δελλαπόρτα

Όσοι ανατρέξουν στη νεότερη πολιτική ιστορία θα  διαπιστώσουν ότι χωρίς τον ανακριτή της υπόθεσης Λαμπράκη και τον εισαγγελέα της έδρας, οι  δράστες της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ θα έμεναν ατιμώρητοι.

Αδειάζει η κλεψύδρα στο Κινάλ: Φαινόμενα… Δικαιόπολι δείχνουν ότι ήλθε η ώρα για αυτοδιάλυση

Οι αλλεπάλληλες αντιφάσεις στο Κινάλ – που αποκαλύπτουν τις εσωτερικές τρικυμίες του κόμματος, αλλά και την αβεβαιότητα των στελεχών του, ιδιαίτερα των βουλευτών- το κάνουν να μοιάζει με κλεψύδρα του αδειάζει.

Κυρ. Μητσοτάκης: Από πότε είναι το «νησί του» η Κρήτη;

Σε μια ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι πέρασε «ένα Σαββατοκύριακο στο νησί του, στην Κρήτη».  Βέβαια δεν τα αναφέρει όλα: παραλείπει ότι έκανε και την εκδρομούλα του στα ορεινά για «ξεκούραση», όπως έγραψαν φιλικές του εφημερίδες.

Σημάδια από παντού: έρχεται συμφορά αν δεν συνέλθει -ή δεν φύγει- το σύστημα Μητσοτάκη

«Η Ελλάδα οδηγήθηκε σε κρίση εξωτερικής πολιτικής επειδή ο πρωθυπουργούς δεν έκανε ό,τι ο προκάτοχός  του»… Πρόκειται για «μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές και διπλωματικές κρίσεις της νεότερης Ελληνικής ιστορίας, γεγονός που ανέδειξε τις αδυναμίες της χώρας σε διεθνές επίπεδο».  

Το ερώτημα δεν είναι «πού πρέπει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ». Είναι «πού πρέπει να πάει η χώρα»

Δυο ερωτήματα αιωρούνται  πάνω από τη χώρα και ειδικότερα τη Δημοκρατική Παράταξη: Το ένα είναι «Πού πρέπει πάει ο ΣΥΡΙΖΑ;». Το δεύτερο: «Πού πρέπει να πάει η χώρα;».  Το πρώτο δεν ενδιαφέρει κανένα, πέρα από τις ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ που τον τραβολογάνε στη δική τους κατεύθυνση ο καθεμιά.  Το δεύτερο ενδιαφέρει τους πάντες. 

Κλονίζεται ο «Οίκος Μητσοτάκη» από τον «Πόλεμο των Ρόδων» στη ΝΔ-Οι «οικογένειες» και οι σπόνσορες

Ως τώρα η ερώτηση ήταν «πόσο θα αντέξει ο Μητσοτάκης;» Η επιστράτευση  δημοσκόπων για  ευρήματα «κυριαρχίας» και η διατεταγμένη αρθρογραφία για τον «καλύτερα προετοιμασμένο πρωθυπουργό» δεν μπορούν να κρύψουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική που ασκεί και να στηρίξουν  την  ανεμομαζώματα κυβέρνηση που σχημάτισε.

Ένοχα μυστικά και ισορροπία τρόμου στη ΝΔ: Ο Σαμαράς επιδιώκει διαγραφή, αλλά ο Μητσοτάκης «δεν τόχει»…

Δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα, με  μια πολύ αμαρτωλή ιστορία μεταξύ τους. Με ένοχα  μυστικά και ανάρμοστες σχέσεις πίσω τους. Αυτό είναι πλέον ο  Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Ο Μητσοτάκης δεν είναι ηγέτης»: Με αυτό το σύνθημα ετοιμάζει έξοδο από τη ΝΔ και νέο κόμμα ο Σαμαράς

«Ξένος δημοσιογράφος που γράφει σε δυο μεγάλα ειδησεογραφικά όργανα του εξωτερικού και είναι πολύ εξοικειωμένος με την ελληνική πραγματικότητα με ρώτησε σήμερα, σε φιλική συζήτηση, πόσο χρόνο δίνω στη σημερινή κυβέρνηση. Σκέφθηκα λίγο. Εχει για την ώρα άνετη πλειοψηφία στη Βουλή, απάντησα προσπαθώντας να υπεκφύγω. 

Κυβέρνηση οπερέτα: Το πρωτάθλημα στον αέρα, η Δικαιοσύνη κλοτσοσκούφι και  ο Μητσοτάκης σάντουιτς ανάμεσα σε Μαρινάκη- Σαββίδη

«Ο ένας ολιγάρχης κατηγορείται ότι παρακάμπτοντας τους κανόνες του παιχνιδιού αποκτά τον έλεγχο δεύτερης ομάδας, με τρόπο που μπορεί εύκολα να αποκαλυφθεί. 

Οι Καραμανλικοί στα κάγκελα και ο Σαμαράς υπ’ ατμόν - Δυσφορία στη Δεξιά και ιδεολογικός εμφύλιος στη ΝΔ 

Ως συναξαριστής του Νεοκαραμανλισμού  ο Μανόλης Κοττάκης κατέγραψε στην «Εστία» -που διευθύνει- πόσες φορές το τελευταίο  διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο τίτλος του άρθρου του σημαδεύει στο κούτελο τον Πρωθυπουργό: «Ολίγος Καραμανλής δεν βλάπτει». 

Subscribe to Γιώργος Λακόπουλος