Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κωνσταντινέας: «Ο Σταθόπουλος πιεζόταν για να κερδίσει ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη και πίεζε κι εμένα»

Κωνσταντινέας: «Ο Σταθόπουλος πιεζόταν για να κερδίσει ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη και πίεζε κι εμένα»

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας συνέχισε την κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, απαντώντας σε ερωτήσεις δικηγόρων.

Ο παλαίμαχος διαιτητής είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα ότι δεχόταν πιέσεις για να κερδίσει ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη (είχε χάσει με 1-0), παιχνίδι που επρόκειτο να σφυρίξει.

Στη σημερινή του κατάθεση στη δίκη των «28» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο πρώην βουλευτής σημείωσε ότι ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Άρης Σταθόπουλος, που τον πίεζε, ήταν και ο ίδιος... πιεσμένος: «Είπα ότι δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, είναι σχήμα λόγου. Ο Σταθόπουλος ήταν καταρρακωμένος και πιεσμένος όταν με κάλεσε να παραιτηθώ μετά τον αγώνα. Ο ίδιος εκείνη την εποχή είπε ότι ήταν καλύτερα τα πράγματα. Μετά το παιχνίδι, όμως, ήταν διαφορετικός. Ήθελε να με πιέσει, ώστε να κερδίσει η συγκεκριμένη ομάδα. Για ποιον μου τα έλεγε; Για την Ξάνθη;».

Δικηγόρος: Για τον Ολυμπιακό σας το έλεγε; Εσείς το λέτε...

Κωνσταντινέας: «Εγώ το λέω. Ήταν η περίοδος που έφευγε ο Πατέρας από τον Παναθηναϊκό και έμπαινε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω γιατί τον έλεγαν τον Σταθόπουλο "κοντό Σισέ", μπορεί να ήταν καλός ντριμπλαδόρος. Ο Βασάρας με είχε καλέσει και μου είχε πει να βελτιώσω λίγο τα αγγλικά μου και θα είμαι "οκ"».

Δικηγόρος: Είναι ότι τυχαίο ότι μία εβδομάδα πριν από την κατάθεση σας, είχατε πάει στην εκπομπή «Δίκη»;

Κωνσταντινέας: «Τυχαίο. Καμία σχέση».

Κωνσταντινέας: «Κυρία πρόεδρε, θέλω να σας πω κάτι».

Πρόεδρος: «Εδώ είναι δικαστήριο, έχετε μπερδέψει τις αίθουσες, δεν κάνουμε δηλώσεις, είστε μάρτυρας και όταν βγαίνετε από εδώ, πρέπει να προσέχετε τι λέτε».

πηγή: filathlos.gr