Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανθρώπινη παρουσία πριν 72.000 χρόνια και πέτρινα εργαλεία 52.000 χρόνων βρέθηκαν στην Ινδία

Ανθρώπινη παρουσία πριν 72.000 χρόνια και πέτρινα εργαλεία 52.000 χρόνων βρέθηκαν στην Ινδία

Μια σπηλιά στην Sindhudurg αποκάλυψε τα προϊστορικά μυστικά της σε 9 μέλη της κρατικής αρχαιολογικής υπηρεσίας Ινδίας: Περισσότερα από 800 πέτρινα εργαλεία! Μικροσκοπικές λεπίδες, που χρησιμοποιήθηκαν από ανθρώπους πριν από 52.000 χρόνια! Το σπήλαιο μήκους 30 μ. ευρίσκεται στο χωριό Koloshi (490 χλμ. από την Βομβάη).

Τα αξιοθαύμαστα ευρήματα αναμένεται να ρίξουν φως στην πρώιμη ανθρώπινη ζωή στην περιοχή. Θα προσελκύσει επίσης αρχαιολόγους και ερευνητές στην περιοχή, η οποία δεν έχει εξερευνηθεί. Ήδη, οι χωρικοί ενημέρωσαν τους αρχαιολόγους ότι υπάρχουν παρόμοιες σπηλιές στην περιοχή. Αυτές οι πιθανές τοποθεσίες θα επιθεωρηθούν το επόμενο έτος.

Τα εργαλεία έχουν διαφορετικά μεγέθη.

Το σπήλαιο έγινε σημείο ενδιαφέροντος για τους αρχαιολόγους μετά την ανακάλυψη 1.200 αρχαίων βραχογλυφικών-πετρογλυφικών στην γειτονική περιοχή Ratnagiri. Τα πρώτα βραχογλυφικά ανακαλύφθηκαν εδώ την δεκαετία του 1990. Τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί αρκετά σε ιδιωτικές εκτάσεις.

Η ομάδα αποτελείται από επιστήμονες από το Deccan College στο Pune, το Ινδικό Ινστιτούτο Επιστημών, το Πανεπιστήμιο του Δελχί, την Ομάδα Περιβαλλοντικής Δράσης της Βομβάης και το Συμβούλιο Βιοποικιλότητας Maharashtra.

Δεν υπήρχαν αρκετά επιστημονικά δεδομένα για την προϊστορική ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή…

ΠΗΓΗ: Mumbai Mirror, 28.3.2019.