Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θεοδωρικάκος: Το 20% των 56.000 αστυνομικών είναι ανεμβολίαστοι

Θεοδωρικάκος: Το 20% των 56.000 αστυνομικών είναι ανεμβολίαστοι

Το ποσοστό των εμβολιασμών αστυνομικών είναι πάνω από το γενικό ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού, σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σε ένα σύνολο περίπου 56.000 ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας το ποσοστό όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχει νοσήσει είναι στο 20%, όπως γνωστοποίησε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επισήμανε μάλιστα πως τις τελευταίες 75 ημέρες οπότε κι ανέλαβε ο ίδιος τα καθήκοντα του έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών, σημειώνοντας πως το ποσοστό εμβολιασμού στην ΕΛ.ΑΣ είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό. «Η προσπάθεια που γίνεται απ' όλους μας είναι μεγάλη. Οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις συνδράμουν, οι προσπάθειες που γίνονται για να ξεπεράσουν φοβίες, άλλες απόψεις κλπ έχει αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο της πειθούς», τόνισε ο ίδιος, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε παράλληλα πως τα αστυνομικά όργανα που είναι επιφορτισμένα με τους ελέγχους τήρησης των μέτρων έναντι της διασποράς του κορωνοϊού λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας και οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς.

«Οι πάντες γνωρίζουν ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι στην πρωτοπορία των ελέγχων, έχει άνω του 90% των ελέγχων. Ολο αυτό το διάστημα έχει συμβάλλει καθοριστικά στην κοινωνική συνοχή στη χώρα και δεν υπάρχει περίπτωση Έλληνας αστυνομικός να μην πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να κάνει τη δουλειά του με ασφάλεια και για τους ίδιους τους πολίτες αλλά και για τους αστυνομικούς. Δεν θα βρείτε αστυνομικούς να ελέγχουν τους πολίτες και να μη φορούν μάσκα και να μην παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν θα πρέπει να αισθάνεται κανείς ανασφάλεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.