Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Novartis: Η Ξένη Δημητρίου καταθέτει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Novartis: Η Ξένη Δημητρίου καταθέτει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος διενεργεί έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Νοvartis, καταθέτει η τέως εισαγγελέας του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εισαγγελικές Αρχές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εξέταση της τέως ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού κρίθηκε αναγκαία μετά την τελευταία κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος κατήγγειλε ότι η κα. Δημητρίου γνώριζε τόσο την ταυτότητα του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν», όσο και το οργανωμένο σχέδιο που φέρεται να υπήρχε για την προφυλάκιση τριών πολιτικών.

Στο μεταξύ, σε θρίλερ έχει μετατραπεί ο τρόπος κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης και συγκεκριμένα το αν θα είναι καλυμμένα ή όχι τα χαρακτηριστικά τους.

Από τη μία η αντιπροσωπεία της προανακριτικής της Βουλής βρίσκεται στη ΓΑΔΑ περιμένοντας την «Αικατερίνη Κελέση» αλλά και το τι θα γίνει με την βίαιη προσαγωγή του «Μάξιμου Σαράφη».

Από την άλλη, Γεροβασίλη και Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ μετέβησαν στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα για τους προστατευόμενους μάρτυρες εκ μέρους όλων των βουλευτών του κόμματος που συμμετέχουν στην επιτροπή.