Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μνημείο ασέβειας η στάση Τραμπ απέναντι στον Ελπιδοφόρο

Μνημείο ασέβειας η στάση Τραμπ απέναντι στον Ελπιδοφόρο

Μια φωτογραφία γεμάτη ασέβεια κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες στην οποία απεικονίζεται ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να κάθεται στο Οβάλ γραφείο και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος να παραμένει όρθιος σαν μαθητούδι.

Πολύ αργά αποφάσισε να κινητοποιηθεί ο κ.κ Ελπιδοφόρος, όπως και όλη η ορθόδοξη ιεραρχία ανά την υφήλιο.

Αντίθετα, φωτεινό παράδειγμα αποτελεί ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αντέδρασε ακαριαία στην τουρκική πρόκληση και βέβαια αρνήθηκε κατηγορηματικά την πρόσκληση Ερντογάν, να παραστεί στην σημερινή φιέστα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδησεων, μετά την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, στην Ουάσινγκτον, η οποία διήρκεσε 30 λεπτά, ο κ. Τραμπ, πληροφορηθείς για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στον Λευκό Οίκο, τον κάλεσε στο γραφείο του και συζήτησε μαζί του διεξοδικά όλα τα κρίσιμα θέματα για περίπου 15 λεπτά.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Πενς, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: Είμαι ευγνώμων για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Πενς στο Λευκό Οίκο. Μετέφερα την έντονη θλίψη μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την ανησυχία μας για την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών. Εντύπωση προκαλεί πάντως η στάση αντιμετώπισης του Τραμπ προς το πρόσωπο του κ.κ Ελπιδοφόρου, από τα ελληνικά Μέσα, τα οποία παρουσιάζουν την συνάντηση με φέικ φωτογραφίες, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα...