Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηλιόπουλος σε Πελώνη: Κάνει πως δεν άκουσε τα στοχευμένα μέτρα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

Ηλιόπουλος σε Πελώνη: Κάνει πως δεν άκουσε τα στοχευμένα μέτρα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

Στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος επαναλαμβάνοντας τα μέτρα που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας.

«Αφού η κυρία Πελώνη κάνει πως δεν άκουσε τα στοχευμένα μέτρα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του, της τα επαναλαμβάνουμε και περιμένουμε να πάρει επιτέλους σαφή θέση», σημειώνει σε δήλωσή του ο Ν. Ηλιόπουλος και απαριθμεί τις εξής προτάσεις:

«Συμφωνεί ή διαφωνεί με την πρόταση για συνταγογράφηση των τεστ ώστε να γίνονται μαζικά δωρεάν για τους πολίτες και να έχουμε σαφή εικόνα της διασποράς του ιού; Νάσος ΗλιόπουλοςΣυμφωνεί ή διαφωνεί με τη θεσμοθέτηση δωρεάν τεστ δύο φορές την εβδομάδα για τους μαθητές και τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, ώστε να μην ξανανοίξουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν και οδηγηθούμε πάλι σε έξαρση κρουσμάτων; Συμφωνεί ή διαφωνεί με την πύκνωση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που κάθε μέρα χιλιάδες πολίτες στοιβάζονται για να πάνε στις δουλειές τους, δημιουργώντας καθημερινά υγειονομικές βόμβες συνωστισμού σε κλειστούς χώρους; Συμφωνεί η διαφωνεί ότι χρειάζονται μελέτες επιδημιολογικής επιτήρησης και άνοιγμα ξενοδοχείων καραντίνας για όσους μένουν σε μικρά σπίτια, ώστε να αποτρέπεται η ενδοοικογενειακή μετάδοση; Συμφωνεί ή διαφωνεί ότι πρέπει να ληφθούν αυτά τα στοχευμένα μέτρα αντί για τα “έξυπνα” που εν τέλει αποδείχθηκαν βλακώδη και τώρα τρέχουν να μαζέψουν, αφού οδήγησαν σε αύξηση αντί για μείωση των κρουσμάτων;».

Συνεχίζοντας, ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρεται στο «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» και τονίζει πως «καλό είναι η κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους τη λαθροχειρία». «Δεν υιοθετήθηκε η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο εξάλλου με μόλις 7% του ευρωπαϊκού πληθυσμού εμβολιασμένο αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα», σημειώνει και καταλήγει: «Υιοθετήθηκε μία ευρύτερη πρόταση που περιλαμβάνει ακριβώς αυτό που είχε αρνηθεί πέρυσι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με ολέθρια αποτελέσματα στην έξαρση του δεύτερου κύματος: Δηλαδή την κατοχή αρνητικού τεστ για να ταξιδέψει κανείς από χώρα σε χώρα της ΕΕ, ή αποδεικτικού  αντισωμάτων εφόσον έχει νοσήσει, ή, τέλος, αποδεικτικό εμβολιασμού εάν έχει εμβολιαστεί».