Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χαρίτσης: Όνειρο προεκλογικής νυκτός οι αόριστες υποσχέσεις της ΝΔ για την οικονομία (video)

Χαρίτσης: Όνειρο προεκλογικής νυκτός οι αόριστες υποσχέσεις της ΝΔ για την οικονομία (video)

“Όνειρο προεκλογικής νυκτός” χαρακτηρίζει τις “αόριστες υποσχέσεις της κυβέρνησης για την οικονομία” ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέχεια των επίσημων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη.

“Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, αφού διαψεύδουν το βασικό προεκλογικό του αφήγημα για ανάπτυξη 4%”, τονίζει ο ίδιος, και υπογραμμίζει: “Ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε το δ΄ τρίμηνο του 2019 στο 1%, από 2,8% το β΄ τρίμηνο, που είχε επιτύχει η αντιαναπτυξιακή -υποτίθεται- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο Αλέξης Χαρίτσης καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το “τι πραγματικά έφταιξε κι από ανάπτυξη 2,2% το α΄ εξάμηνο του 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, “κατάφεραν” να την μειώσουν στο 1,6% στο β΄ εξάμηνο -προτού μάλιστα προκύψουν τα σύννεφα στη διεθνή οικονομία λόγω κορωνοϊου”.

Και καταλήγει: “Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της οδηγεί την οικονομία σε στασιμότητα. Μετά τη δεκαετή κρίση, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες περιπέτειες”.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

“Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, αφού διαψεύδουν το βασικό προεκλογικό του αφήγημα για ανάπτυξη 4%. Ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε το δ΄ τρίμηνο του 2019 στο 1%, από 2,8% το β΄ τρίμηνο, που είχε επιτύχει η αντιαναπτυξιακή -υποτίθεται- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας σταματήσει, λοιπόν, να πετάει την μπάλα στην εξέδρα η κυβέρνηση, όπως κάνει ακόμα και μετά τα σημερινά αρνητικά αποτελέσματα.

Και ας μας πει τι πραγματικά έφταιξε κι από ανάπτυξη 2,2% το α΄ εξάμηνο του 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, “κατάφεραν” να την μειώσουν στο 1,6% στο β΄ εξάμηνο.

Και όλα αυτά, προτού μάλιστα προκύψουν τα σύννεφα στη διεθνή οικονομία λόγω κορωνοϊου.

Όσο κι αν προσπαθούν με αόριστες υποσχέσεις για επενδύσεις να ξεγελάσουν την ελληνική κοινωνία τα νούμερα είναι αδυσώπητα για την κυβέρνηση -η οποία μάλιστα είχε συνδέσει και όλες τις υποσχέσεις, για στήριξη της μεσαίας τάξης, σε επιδόσεις της οικονομίας που πλέον αποτελούν όνειρο προεκλογικής νυκτός.

Σε μια συγκυρία δύσκολη παγκοσμίως, η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της οδηγεί την οικονομία σε στασιμότητα. Μετά τη δεκαετή κρίση, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες περιπέτειες.

Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να σοβαρευτεί και να μην διακινδυνεύει όσα με θυσίες και τεράστια προσπάθεια πέτυχαν ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”.