Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το σχόλιο της Σακελλαροπούλου για τον φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνο Τσακαλίδη

Το σχόλιο της Σακελλαροπούλου για τον φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνο Τσακαλίδη

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου το πρωί του Σαββάτου μαζί με τους συνεργάτες της διέσχισε την παραλιακή οδό στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ως αφετηρία το λιμάνι της πόλης. Αρκετός κόσμος που έκανε τη βόλτα του στην παραλία και αντιλήφθηκε την παρουσία της θέλησε να βγάλει φωτογραφία από απόσταση, με την πρόεδρο της Δημοκρατίας να χαμογελάει ευγενικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 


Νωρίτερα η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στη Thessaloniki PhotoBiennale 2021 (Momus) και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα έργα που εκτίθενται, ρωτώντας για να μάθει την ιστορία που έχουν. Μάλιστα, στο περιθώριο της επίσκεψής της, ο επιμελητής του μουσείου και γενικός συντονιστής της PhotoBiennale, Ηρακλής Παπαϊωάννου ο οποίος έκανε την ξενάγηση, της σύστησε τον φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνο Τσακαλίδη, ο οποίος απαθανάτισε τη φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας από το χωριό Γούβες, που φιγουράρει στη λίστα του περιοδικού «Time» με τις καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς.

time_-_evia

«Έχω ακούσει και διαβάσει για εσάς. Μπράβο σας κ. Τσακαλίδη, ήταν όντως συγκλονιστική» είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας στον φωτορεπόρτερ, αναφερόμενη στην φωτογραφία η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου και αποτύπωσε την απόγνωση και τις μαρτυρικές ώρες που βίωσαν οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης συζήτησης, ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης ανέφερε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοί του στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας όσα έλεγε ο κ. Παπαϊωάννου για τη νέα γενιά της Ελληνικής φωτοειδησεογραφίας που βραβεύεται συνεχώς διεθνώς.